Office Dosyalarını Google Drive ile Nasıl Paylaşılır?

Arlina Design: Office Dosyalarını Google Drive ile Nasıl Paylaşılır? 9.5.16
Blogger sitelerinde Word, Excel veya PowerPoint gibi ofis dosyalarını Google Drive yardımıyla blog okuyucularıyla paylaşabilirsiniz.

Office Dosyalarını Google Drive ile Nasıl Paylaşılır?

Google Drive özellikleri arasında yer alan Google Dokümanlar, Google E-Tablolar ve Google Slayt ofis dosyaları oluşturma imkanları sayesinde Microsoft Office gibi kolay kullanımlı olan bu eklentiyi bloglarınızda rahatça kullanabilirsiniz. Blog ziyaretçilerinizle Microsoft Office dosyalarını paylaşmak için aşağıdaki blogger yönelgelerini uygulamanız yeter olacaktır.

Office Dosyalarını Google Drive ile Nasıl Paylaşılır? - Google Drive dosyalarını ve klasörlerini paylaşma 

1. Google Drive hesabınıza giriş yapın ve Yeni > Dosya Yükle butonuna basarak office dosyalarınızı Google Drive'a yükleyin.

2. Başarılı bir şekilde yüklenen office dosyalarınızın üzerine gelerek mause ile sağ tıklayarak Paylaş butonuna tıklayın, açılan pencerede sağ alt köşede çıkan Gelişmiş butonuna tıklayın, yeni açılan pencerede Değiştir sekmesine tıklayın, yeni açılan pencerede Kapalı - Belirli kişiler olarak ayarlı olan kısmı en üstte yer alan Açık - Web üzerinde herkese açık olarak ayarlayın (tıklayın) ve ardından kaydet butonuna basın. Yeni açılan pencerenin üst kısmında Paylaşmak için bağlantı yazan kısmı kopyalayın ve ardından altta bulunan Tamamlandı butonuna tıklayın.

3. Yukarıdaki 2 (iki) numaralı işlemi farklı bir yöntem ile de yapabilirsiniz. Yüklemiş olduğunuz dosyaların üzerine çift tıklayarak önizleme yaptığınızda ve mause ile dosya üzerinde sağ tıklayarak önizleme yaptığınızda açılan önizleme sayfasının sağ üst köşesinde bulunan kapatma butonunun yanında yer alan Yeni pencerede aç butonuna basarak açılan yeni sayfada üstte bulunan personel iconuna tıklayarak da aynı işlemi yapabilirsiniz.

4. Kopyalamış olduğunuz paylaşım linkleri aşağıdaki gibidir. Aşağıdaki linkler içerisinde yer alan renkli Google Drive ID'lerinizdir.
https://drive.google.com/file/d/0Fz4TdwRI3rnCNEp2UTlQWXY0ekU/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0Fz4TdwRI3rnCNEp2UTlQWXY0ekU/preview
5. Google Drive ile Microsoft Office dosyalarınızı blogger sitelerinde paylaşmak için yukarıdaki örnek olarak vermiş olduğumuz Google Drive ID'lerinizi aşağıdaki kod içerisinde bulunan renkli alana ekleyerek paylaşım yapabilirsiniz. Paylaşım yapabilmek için blogunuzda Yeni yayın bölümünde HTML tıklayarak aşağıdaki gibi oluşturmuş olduğunuz kodu Yeni Yayın HTML kısmına ekleyin ve yayınlayın.
<script type="text/javascript">
//<![CDATA[
document.write('<div style="text-align:center;margin:0 auto;width:100%;"><div style="position:relative;padding-bottom:56.25%;height:0;overflow:hidden;margin:0;"><iframe src="https://drive.google.com/file/d/Google Drive ID'niz/preview" style="border:0;position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height:100%;" allowfullscreen></iframe></div></div>');
//]]>
</script>


extension Blogger Eklentileri
Office Dosyalarını Google Drive ile Nasıl Paylaşılır? hakkında daha fazla bilgi için iletişim sayfasından yada yorum bölümünden bize ulaşabilirsiniz.
Blogger Highlighter ile Renkli Kod Paylaşımı