Blogger HTTPS Yönlendirme Komut Dosyası

Arlina Design: Blogger HTTPS Yönlendirme Komut Dosyası 20.7.16
Blogger HTTPS Yönlendirme Komut Dosyası

Blogger ekibinden son ipuçları ve haberler. - Blogger bir süre önce web sitelerinin ve ziyaretçilerin internet üzerinde gezinmeleri neticesinde verilerin ve gizliliğin korunması amacıyla internet güvenliği için HTTPS uzantısını geliştirmiştir. Blogger sitelerinde de kullanılmaya başlanan, fakat blogspot alanı için tam desteklenmediğini söyleyebiliriz. Google tarafından da söylendiği gibi HTTPS sürümü ile blogların bazı işlevselliğinin çalışmamasına neden olduğu söylendi.
  • Blogger sitelerinin gün geçtikçe gelişmesi ve buna bağlı olarak blocuların genelde özel şablon kullanmalarından dolayı farklılıklar görülebilir. Bu neden bir blogda HTTPS sürümünün çalıştığı fakat bir diğer blogda çalışmadığı görülmekte.
  • Tamamen olmasa da sizin blog siteniz için de faydalı olacak olan bu yazımızda 2 (iki) farklı kod paylaşımı yapacağız.
Blogspot sitelerinin HTTPS sürümünü artık desteklediğini biliyoruz. Ancak HTTPS ayarları yapıldıktan sonra desteklemektedir. Blogspot URL'si otomatik olarak HTTPS desteklememektedir. Ziyaretçilerin blogunuzu ziyaret ettiğinde HTTP sürüm otomatik olarak HTTPS sürümü ile değişecektir.
Doğrudan blog sitenize erişildiğinde blogspot HTTPS sürümünü doğrudan desteklemesi için yönlendirme komut dosyası kullanmalısınız. Kısa bir süre önce blogspot.com - blogspot.co.id olduğu gibi.

Peki Blogspot Üzerinde HTTPS Nasıl Kullanılır?

1. Blogger hesabınıza giriş yapın ve blogunuzun kumanda panelinde bulunan Şablon > HTML'i Düzenle sekmesine tıklayın. 2. CTRL+F yardımıyla </head> kodunu bulun ve aşağıdaki javaScript kodunu </head> kodunun hemen altına ekleyin.
<script type="text/javascript" src="https://cdn.rawgit.com/BloggerEklentileri/srs/master/srs.js"></script> 
3. Blogspot uzantı alanını etkilemeden HTTPS - HTTP değişmesi için diğer komut dosyası olan aşağıdaki javaScript kodunu da yukarıdaki javaScript kodunun hemen altına ekleyin.
<script type="text/javascript" src="https://cdn.rawgit.com/BloggerEklentileri/srv/master/srv.js"></script> 
Kodları ekledikten sonra kaydedin. Blog sitenizi ziyaret ederek menü ve sayfalarınızda olabilecek hataları kontrol edin.
HTTP
http://cdn.rawgit.com/BloggerEklentileri.js
HTTPS
https://cdn.rawgit.com/BloggerEklentileri.js
Eğer blog sitenizde hata oluşmuş ise ve bunun nedeni de HTTPS kaynaklanıyorsa blog temanızda bulunan http: kodlarını bulun ve https: bu şekilde düzenleyerek kontrol edin.

Yorum Gönder