Blogger veya Wordpress Hangisi Tercih Edilmeli?

Arlina Design: Blogger veya Wordpress Hangisi Tercih Edilmeli? 3.7.16
Blogger veya Wordpress Hangisi Tercih Edilmeli?

Blogger ve Wordpress çoğu kullanıcı için bir blog platformudur. Bu iki blog platformunu diğerlerinden ayıran büyük ve önemli özelliklere sahiptir. Bu yüzden bu yazımızda Blogger ve Wordpress platformlarını karşılaştırarak inceleyelim;

WordPress

Blogger veya Wordpress Hangisi Tercih Edilmeli?

WordPress CMS komut dosyası veya içerik yönetimini basitleştirme programı (wordpress.org ücretsiz olarak indirilen) muhtemelen yazılımdır. WordPress bloglarında sınırlamalar olduğundan yani tam da ücresiz olmayan blog oluşturma hizmetleri vermektedir. Bunun yanında Javascrip ve diğer eklentiler de olmak üzere ücretsiz blog oluşturma hizmetini tam olarak sunmamaktadır.

Blogger

Blogger veya Wordpress Hangisi Tercih Edilmeli?

Blogger da Wordpress gibi ücretsiz blog oluşturma servisidir. Google gibi web dünyasının liderinin hizmeti olan blogger'ı dünya genelinde kullanılan bir blog servisi ve en popüleridir. Kullanıcılarının blogger'ı tercih etmelerinin en büyük özelliği güvenlik ve sınırsız olmasıdır. Eğer blogger'da bir sınırlandırma varsa bu sınırlara bir çok kişi ulaşamayacaktır. Bu konuda şüpheye düşmenize gerek yoktur. Burada birçok açıdan wordpress ve blogger arasında fark var.

Özellikleri: Blog yönetiminde bire bir esneklik varken wordpress'de bu o kadar esnek değildir. Wordpress içerik basitleştirmek için plugin özelliğini barındırmakta ve karmaşık komut ile bir web sitesi kurmanız imkansız. Yani bazı özellikleri değiştirmeniz mümkün olmadığı gibi aynı özelliği bir çok wordpress blogu aynı anda kullanmakta. CMS wordpress çok yaygın olarak büyük web siteleri kullanmakta. Blogger üzerinde bu özellikleri istediğiniz gibi değiştirebilir ve kişiselleştirebilirsiniz.

Kullanım: Kullanım açısından blogger çok üstün özelliklere sahiptir. Bir kaç günde blogger üzerinden sitenizi oluşturup kullanabilirsiniz. Yani çok da kodlama ve tasarım bilgisine sahip olmasanız da blogger ücretsiz hosting sayesinde çok basit kullanımı ve programlama diline sahip olması ile birlikte sıradan blogcular tarafından kolayca kullanılabilir.

Ücret: Tabii wordperss kullanıyorsanız blogcular bir hosting ve domain kiralamak zorunda kalabiliyor. Bu açıdan baktığınız zaman subdomain ve hosting sağlayan özellikleri açısından ben blogger'ın wordperss daha üstün olduğunu düşünüyorum. Çünkü wordperss bu konularda daha sınırlı ve maliyetli olabiliyor. Eğer maliyet konusunda herhangi bir sıkıntınız yoksa wordpress kullanmanızı önerebilirim.

Güvenlik: Blogger şifrenizi başkaları ile paylaşmadığınız sürece hacker / cracker karşı daha güvenli olacaktır. Wordpress'de ise cPanel WordPress ve veritabanında önlemler almak için daha hasas olmalısınız ve bu çok önemli tehditleri en aza indirmek için wordpress programlama dilini çok iyi bilmelisiniz. Blogger web üzerinde bu durumlarda büyük güvenlik sistemine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Google gibi bir ana siteye sahip olması onun en büyük özeliği olduğunu unutmayın.

SEO: Arama motorlarında(google, yahoo, bing, yandex vb.) wordpress mi, blogspot mu çok görüntülenir? Bir çok wordpress blogcularının SEO açısında blogger'a döndüğünü söyleyebiliriz. Google üzerinde blogger ürünlerinin daha fazla görüntülendiği, Blogger SEO'nun Google Arama Motoru ile uyumlu ve dost olduğunu unutmayın. Ama bazı mühendisler kendi bloglarını yönetmek için (tasarım ve programlama) CMS wordpress kullanmaktadır. Tabi şu da bir gerçek paketlenmiş wordpress seo'larının Google üzerinde daha iyi olduğu bilinmektedir. Sonuç olarak şunu belirtmekte fayda var blogger ve wordpress seo açısından aynı özelliklere sahip olduğunu söyleyebilirim. Önemli olan seo ayarlarınızı doğru bir şekilde yapmanız yeterli olacaktır.

Sonuç: Arkadaşım wordpress en iyi seçim olacaktır elbette, çünkü daha fazla özellik içermektedir. Eğer komut dosyaları, veritabanı gibi maliyetli işlemler ile rahatsız oluyorsanız blogger kullanımı basit ve kolay olduğundan blogger'ı en iyi seçenek olabilir. Blogger yeni başlayanlar (bloglama öğrenmek) için harika. Tüm avantajları ile wordpress biraz hada uzman kullanıcılar için uygundur. Bu yazımızda biraz da kendi yorumlarımızı eklemiş olduk, seçim hakkı sizin.

Bu yazının blogcular için yararlı olabileceğini düşünüyorum ve yorumlarınızı bekliyorum. Çünkü fikirler paylaşıldıkça doğruyu bulmamız kolaylaşır.

Yorum Gönder