Blogger Resimlerine Pinterest Pin Mouseover Düğmesi Ekleme

Arlina Design: Blogger Resimlerine Pinterest Pin Mouseover Düğmesi Ekleme 22.11.17
Blogger Pinterest Pin Mouseover

Blogger resimleri Google, Bing ve diğer arama motorları üzerinden her zaman yeni ziyaretçi çekmede önemli bir rol oynamıştır. Pinterest de sosyal medya karmasına girdiğinde büyük yankı yapmıştır.

Pinterest, blog sitelerinde bulunan içerik görüntüleri ve resimlere 'pin' eklemek için, blogculara ve blog ziyaretçilerine hizmet sağlamaktadır. Blog sitesine giriş yapıldığında görüntülenen fotoğrafların / resimlerin üzerine mause ile gelindiğinde Pinterest kırmızı butonu çıktığında butona tıklayarak ve fotoğrafları / resimleri Pinterest hesabınıza ekleyebilisiniz.


Blogger resimlerini Pinterest gösterge panelinde görebilmeniz için, Pinterest butonuna tıklamın yeterli olacaktır. Ve bu hizmet sonucunda blogger resimlerini arkadaşlarınızla veya takipçilerinizle paylaşabilirsiniz. Pinterest üzerinde kullanıcılar için görüntü anahtar kelimelerini veya kategori etiketlerini eklediğinizde, resimler ziyaretçilere görünür olacaktır. Daha da önemlisi, pinlenen eklenen resimlerin üzerine tıklandığında blogunuzun ismi ve açıklaması görünür olacaktır.

Bu nedenle, Blogger için Pinterest butonunu ekleyerek resimlerinizin pinlenmesine hizmet vermeye başlayacaktır. Böylece Pinterest aracılığıyla bağlantılarınıza tıklayarak blogunuz yeni takipçiler kazanmaya başlayacaktır. Bu eklentiden faydalanmak ve blogunuzun tanınmasına yardımcı olmak için, aşağıdaki adımları takip ederek blogunuza ekleyebilirsiniz.

Blogger Sitesine Pinterest Pin Butonu Nasıl Eklenir?


1. Blogger hesabınıza giriş yapın ve blogunuzun kumanda panelinden Şablon > HTML'i Düzenle yolunu takip ederek blogunuzun şablon kodlarına erişim sağlayın. Burada yapılacak ilk iş CTRL+F yardımıyla </body> kodunu bulun. Aşağıdaki kod grubunu </body> kodunun bir satır üzerine ekleyin.

JavaScript
<script async='async' data-pin-color='white' data-pin-hover='true' src='https://rawgit.com/jquerycods/javascript/master/pinit.js'/>

2- Şablonu Kaydedin
Şablonu kaydettikten sonra blogger üzerinde görüntüler için yapılmış Pinterest butonunu kontrol edin. Resimler üzerine fare (mause) ile gelindiğinde otomatik olarak görünen Pinterest Pin it butonu test etmek için butona tıklayın.


Belirli blogger resimlerinden pinit butonunu gizlemek istiyorsanız, yazınızı veya içeriğinizi oluşturduktan sonra editör sayfanın sol üst köşesinde bulunan HTML sekmesine tıklayın. Resim kodu içerisine class="nopin" kodunu eklemeniz yeterlidir. Uygulamayı aşağıdaki örnek resim kodunda görebilirsiniz.

Örnek HTML
<img alt="Pinterest" class="nopin" border="0" height="300" src="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgbsEc3YD1BY8TfBlcrRudqMI0N4QK8tMkMt-PR5lAyC2nvwZk15nk_Ftcsrj_RRyXDTjTRoI6UPti5WC2epnur4n2xkDAU814EirYqlNqT4TNwdjA3nG6IMhYeFagX4zBlHM2xIvd4-q5a/s1600/Pinterest-PNG.png" title="Pinterest" width="500" />

Bu butonun tek eksik olan tarafı resimlerin title başlık bilgilerini almamasıdır. Sadece otomatik olarak resimlerle birlikte sadece blog adınızı almaya ayarlanmıştır. Pinteresr butonu aktif olduğunda pinleme yapabilirsiniz, fakat pinlediğiniz resimlerin başlıklarını ve etiketlerini sizin manuel olarak ayarlamanız gerekmektedir. Bu önemli bir unsurdur ve unutulmamalıdır.

Google Analytics kullanıyorsanız, Pinterest üzerinden sitenize gelen ziyaretçi trafiğinin artığını görmeye başlayabilirsiniz. Eğer blogger içeriklerinizi daha fazla yönetmek istiyorsanız ve blog resimlerinin paylaşıldığını izleyebilmek için, bir Pinterest hesabı oluşturmanız gerekir. Bu kadar. Bizi takip ettiğiniz için teşekkürler.
  1. çookk hem de çokk teşekkür ederim. Harikasınız çok kolay yaptım.

    YanıtlaSil