Blogger Her Sayfası için Ayrı Ayrı Açıklama Ekleme

Arlina Design: Blogger Her Sayfası için Ayrı Ayrı Açıklama Ekleme 8.9.16
Blogger Site Haritası Oluşturma

Blogger SEO hakkında birçok yayın paylaştık ve bir yenisini daha paylaşıyorum. Bu yazımız blogunuzun her sayfasına ayrı ayrı açıklama eklemeyle ilgilidir. Şimdi blog sayfalarınıza ayrı ayrı açıklama eklemenin ne olduğunu düşünebilirsiniz, blog sayfalarınıza ayrı ayrı açıklama nasıl eklenir? Aşağıdaki adımları takip edin;

Neden blog sayfalarına ayrı ayrı açıklama ekliyoruz?

Öncelikle her sayfaya ayrı ayrı açıklama eklemenin önemini ve faydalarını anlatalım. Blogunuz için sayfa açıklaması faydalarını okuduğunuzda bunun önemini anlayacaksınız.

  • Arama sunuçlarından maksimum sınuç almak için blogunuzun her sayfasına ayrı ayrı açıklama ekleyerek anahtar kelimeleri destekleyen ve benzer kelimeleri içeren anahtar kelimeleri ile anahtar kelime kuyruğu oluşturması ile arama sonuçlarından daha iyi sonuçlar almanızı sağlamaktadır.
  • Sayfa açıklamalarının ikinci büyük faydası ise Bing webmaster araçları yenilenen açıklama hatalarını düzeltmek için yardımcı olur.
  • Arama trafiğinde kullanılan uzun anahtar kelimeler SEO optimizasyonu için büyük fayda sağlar ve içerikle alakalı anahtar kelimelerinizin artmasını sağlar.

Yukarıdaki anlattıklarımızı blogunuzun her sayfasına ayrı ayrı açıklama ekleyerek blogunuz için avantajalı bir durum oluşturur. Yani bu yazımız tam olarak Blogger SEO için yazılmış en iyi ve en faydalı bilgiyi sizlerle paylaştığımı söyleyebilirim. Şimdi blogunuzun her sayfası için ayrı bir tanım veya açıklama eklemek için aşağıdaki adımları dikkatlice takip edin.

Blogger Sayfalarına Ayrı Ayrı Açıklama Nasıl Eklenir?


Blogunuzun sayfalarına açıklama eklemeye başlamadan önce ilk olarak robots.txt dosyanızı aşağıdaki robots.txt dosyası ile değiştirin yada bu robots.txt dosyasını ekleyin. Çünkü arama motorları robotlarına sayfaları anlatmak için ve sayfaların endekslenmesi için aşağıdaki robots.txt dosyasını eklemelisiniz. Blogunuza yeni robots.txt dosyasını eklemek için aşağıdaki adımları takip edin;


1. Blogunuzun kumanda panelinde bulunan Ayarlar > Arama tercihleri sekmesine tıklayın. Açılan sayfanın alt kısmında bulunan Google Search Console menüsünden Özel robots.txt ekleme menüsünü düzenle diyoruz. Özel robots.txt içeriği etkinleştirilsin mi? Evet diyoruz.

Video

2. Aşağıdaki yeni robots.txt dosyasını kopyalayın ve blogunuzun Özel robots.txt menüsüne ekleyin ve değişiklikleri kaydedin.

Robots.txt
User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /

Sitemap: http://bloggereklentileri.blogspot.com/sitemap.xml

Kod içerisinde yazan https://bloggereklentileri.blogspot.com yazan yere kendi blogunuzun adını yazın. Yukarıdaki robots.txt dosyası blogunuzdaki silinmiş yada kaldırılmış sayfalar hariç tüm sayfalarınızı arama motorları robotlarına bildirir. Statik sayfalarınız yani sabit sayfalarınız (hakkında, site haritası vb), yayınlarınız ve kategorileriniz arama motorları tarafından endeksli olacaktır.
3. Değişiklikleri kaydettikten sonra, şimdi blog sayfalarınıza ayrı ayrı açıklama eklemek için sonraki adımları takip edin.

4. Bu blogger ipuçları eğitimini takip ederek her yazı için arama açıklaması açın: Blogger Her Yayın İçinde Arama Açıklaması Etkinleştirme Buraya kadar anlattıklarımı blogunuzda uyguladığınızda blogunuzda her yayın için ayrı bir açıklama oluşturulması sağlanmış olacaktır. Şimdi tüm blog kategorilerine de açıklama ekleyerek hem kategorilerinizin hem sayfalarınızın arama motorları robotlarına bilgi vererek endeksli olmasını sağlayalım.

5. Aşağıdaki kodları blog şablonunu <head> kodunun hemen altına ekleyin.

HTML
<b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>
<meta expr:content='data:blog.metaDescription' name='description'/>

6. Blogunuza uygun açıklama ve long tail(uzun kuyruk) anahtar kelimeler ekleyerek kategori bağlantıları ile blog sayfalarınızın ve yayınlarınızın arama motorlarınca daha iyi tanınmasını sağlayın. İşlemleri bitirdikten sonra şablonu kaydedin.


Açıklama (Mutlaka Okumalısınız):

Şimdi sizlere yukarıda anlattığım blog sayfaları ve kategorileri için açıklama ekleme çalışmalarımı anlatarak konuyu daha iyi anlamanızı sağlamak için açıklamalar yapıyorum.

İlk üç adımda yapmış olduğumuz ilk şey tüm blog sayfalarının robotlar tarafından endekslenmesini sağladık. Mesela iletişim sayfası, site haritası, kategoriler ve yayın sayfaları örnek olarak verebiliriz. 

Dördüncü adımda her yazılara ve statik yani sabit sayfalara (hakkında, site haritası vb.) ayrı ayrı açıklama eklenmesini sağladık.

Beşinci adımda blog kategorileri için ayrı bir açıklama ekledik. Bu açıklamalar sadece ait olduğu kategori açıklamasını gösterecek şekilde kod kullandık. Bu kategorileri URL ile belirledik.

Bunu özellikle belirtmek istiyorum beşinci adımda uyguladığımız kategori URL kodunu her kategori için uygulamalısınız.

Son olarak meta etiketleri içerisinde bulunan ana sayfa meta açıklamasının yerine aşağıdaki meta açıklama kodunu ekleyin.

HTML
<b:if cond='data:blog.metaDescription'>
<meta expr:content='data:blog.metaDescription' property='og:description'/>
<b:else/>
<meta expr:content='&quot;En güzel blog yazıları için, &quot; + data:blog.pageTitle + &quot; ziyaret edin.&quot;' property='og:description'/>
</b:if>

Bu kod ile sadece ana sayfa açıklamasını sadece ana sayfa ile sınırlayacaktır. Çünkü diğer sayfaları dolaşırken her sayfa kendi açıklaması ile tanımlanacaktır.

Şimdi blogunuz ve sayfalarınız arama motorları için %100 hazır durumda. Blogcular için son derece önemli bilgileri sizlerle paylaştık.

Bu yazımız hakkında herhangi bir soru veya görüşleriniz için yorum bırakabilirsiniz. Bu yazımızı arkadaşlarınız ile paylaşarak bize destek olabilirsiniz.

Etiketler: Blogger Sayfaları SEO Ayarları, Blogger Organik Trafik Alma İpuçları, Blogger Arama Motorları için Yenilenen Açıklamaları Kaldırma

Yorum Gönder