WordPress.com ve WordPress.org Farkı Nedir?

19.6.17
WordPress.com ve WordPress.org Farkı Nedir?

WordPress.com ve WordPress.org Farkı Nedir? - Web siteniz için hangi WordPress sürümünü kullanmalısınız?

Yeni bir blog açmaya ve internetten para kazanmaya başlamak istediğinize karar verdiyseniz bazı, bu bilgilere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Hiç şüphe yok ki onlarca bloglama (hem ücretsiz hem de ücretli) araştırması sırasında tekrar tekrar ortaya çıkan çözümlerden biri WordPress.

Eğer blogunuz / web siteniz için WordPress platformunu kullanmaya karar verdiyseniz. WordPress, en popüler ve en güçlü web sitesi ve blog oluşturma araçlarından biri olduğunu bilmelisiniz.

WordPress platformunu kullanmaya karar verdiğinizde muhtemelen WordPress'i kullanmanın iki seçeneği olduğunu da biliyorsuuzdur. Bu biraz kafa karıştırıcı olabilir WordPress.com ve WordPress.org.

Şimdi bu yayını okuyorsanız muhtemelen WordPress.org ve WordPress.com arasındaki farkın ne olduğunu da merak ediyorsunuz. Bloglama için en doğru seçim hangisi?

Bu makalenin amacı, bu soruyu cevaplamak ve doğru seçeneği seçmenize yardımcı olmaktır.

WordPress.com ve WordPress.org Farkı Nedir?


Akılda tutulması gereken ilk şey, WordPress'in aslında her iki biçimde de aynı şekilde çalışmasıdır. WordPress, diğer platformlardan daha fazla blog çalıştıran bir içerik yönetim aracıdır. Karşılaşacağımız şey, bu iki seçenek arasındaki ince detaylardır. WordPress'i seçtiğinizde istikrarlı ve işlevsel bir blogunuz (ve web siteniz) olacak demektir.

WordPress'in .com ve .org sürümleri arasındaki temel farklar şunlardır:

WordPress.com

WordPress.com, ücretsiz bir blog açabileceğiniz yerdir. Barındırma veya alan adı için ödeme yapmanız gerekmez. Eklentiler için ödeme yapmanız gerekmez. Çünkü bunları kullanmanıza ve sitenin arka ucunu düzenleme konusunda endişelenmeniz gerekmez, çünkü bunlara izin verilmez.

Bu ücretsiz barındırılan yöntemi ile WordPress'in gücünü elde edebilirsiniz, ancak bunu özelleştirme imkanı olmadan.

Kullanmı çok kolay, ancak seçenekler ve işlevsellik açısından sınırlıdır.

WordPress.com Faydaları

Ücretsiz olması.
WordPress ücretsiz barındırma seçeneğinden kurulum yapmak çok daha kolaydır.
Kurulum, yükseltme, istenmeyen posta, yedekleme, güvenlik vb. Her şey halledilir.
Blogunuz yüzlerce sunucudan oluşuyor, trafik nedeniyle aşağıya inmesi muhtemel değil.
Yayınlarınız otomatik olarak yedeklenir.

WordPress.com Dezavantajları

100'den fazla tema seçeneği sağlarken, özel temayı çalıştıramazsınız.
Blogunuzun arkasındaki PHP kodunu özelleştiremezsiniz.
Özel üçüncü taraf temaları / şablonlarını kullanamazsınız.
Eklentiler yükleyemezsiniz (büyük dezavantaj!).

Sonuç: WordPress.com; blog açmak isteyen, ancak blogu düzenleme ve gelişmiş özelliklere erişim imkanı olmayan veya para kazanmak istemeyen kişiler içindir.

WordPress.org

WordPress.org, sitenize ücretsiz yazılım yükleyeceğin veya (veya blog platformu) indirebileceğiniz yerdir. Kendi sunucunuzda olduğu için, eklentileri kullanabilir ve temayı düzenleyebilirsiniz (çok zor değildir). Tema görünümü düzenleme ve eklentilerle gelişmiş özellikleri kullanmak için tam kontrole sahip olursunuz.

Çevrimiçi para kazanmak isteyen birçok kişi için daha fazla özelleştirme ve eklenti özelliklerine erişme imkanına sahip olursunuz.

WordPress.org Faydaları

Temaları yükleyebilme - sitenize özel bir görünüm kazandırma.
Eklentileri yükleyebilme - sitenize daha fazla (ve benzersiz) işlevsellik kazandırma.
Teknik olarak fikir sahibi iseniz, kodu değiştirmek için eksiksiz bir kontrol.
Sitenizde istediğiniz şeyi yapabilmeniz için tam bir özgürlük sunar.

WordPress.org Dezavantajları

Kendi web sitenizi barındırmak için para harcamanız gerekebilir. Bu nedenle en uygun web barınıdıcılar hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Kurulması ve çalıştırılması için daha fazla teknik bilgiye gereksinim vardır (dışarıdan teknolojik ve teknik destek alabilirsiniz).
Web sitenizi güncellemek ve güvenliğini korumak için en üst noktada kalmak zorunda kalacaksınız (bunu dış kaynaklı olarak kolayca halledebilirsiniz).

Sonuç: WordPress.org, profesyonel bir blog, tam bir görünüm kontrolü ve para kazanmaya yardımcı olacak eklentileri kullanma olanağı isteyen kişiler içindir.

Eğer blogunuzla para kazanmak istiyorsanız, barındırılan WordPress.org seçeneğini kullanma ihtiyacı duyabilirsiniz.

WordPress.org ve WordPress.com

Blogunuzu çevrimiçi bir günlük / dergi olarak kullanıyorsanız ve içeriklerinizi sadece paylaşmayı düşünüyorsanız, ücretsiz olan WordPress.com sizin için iyi bir seçenek olabilir. Bununla birlikte, bir blog açmak ya da ticari amaçlarla bir çevrimiçi ticarete başlamak istiyorsanız, kendinden barındırılan bir WordPress kurulumu olarak da bilinen WordPress.org'u çok öneririm. Bu size işinizi kurma ve büyütme konusunda esneklik sağlayacaktır.

Çoğu web hosting şirketi, WordPress'i ücretsiz yüklemenize izin verir; bu aslında esas olarak kendinden barındırılan WordPress.org seçeneğidir.

Blogunuzu başarıyla kurduktan sonra ona trafik çekmeye başlamak isteyeceksiniz. Blogunuza büyük miktarda trafik kazandırma ile ilgili de bir yayın hazırlayarak sizler için paylaşacağım.

Yorum Gönder