Arama Motorları için Blogger Meta Etiketleri Optimizasyonu

Arlina Design: Arama Motorları için Blogger Meta Etiketleri Optimizasyonu 19.8.16
Blogger Meta Etiketleri

Blogger SEO hakkında sitemizde birçok makale yayınlandı ve hepsi mükemmel çalışıyor. SEO, blog ve web sitesi için çok önemli olduğu için, bu neden blogcuların başarılı bir SEO çalışmasına odaklanması gerekir. SEO bağlantı optimizasyonu, görüntü optimizasyonu, yazı başlığı optimizasyonu, etiket optimizasyonu ve açıklama optimizasyonu gibi blog SEO ayarları için önemli meta etiketleri içerir. Blogunuzun mate kodları ile robotlara biligi vererek blogunuzun indekslenmesini sağlar. Örneğin, blogunuzun arama motorları tarafından takip edilmesi için bu arama motorlarının blog sitenize gönderdiği robotlar sayaesinde blogunun indekslenmekte, eğer blogunuzun bu şekilde arama motorları tarafından takip edilmesini istiyorsanız blogunuza bu meta etiketlerini eklemek zorundasınız. Çünkü blogunuzun her güncellenmesinde bu robotlar bu güncellemeleri takip etmesi gerekir ve böylece blogunuza eklemiş olduğnuz her yayın arama motorları tarafından indekslenmiş olur.

Diğer bloglar ve sitelerde blogger meta etiketlerini bulabilirsiniz ama bu meta etiketleri bu işlemleri nasıl yaptığını anlamak çok zordur. Çünkü meta etiketleri sadece arama motorlarının anlayacağı şekilde kodlanmıştır. Bu yazımızda blogger meta etiketleri işlevini tek tek inceleyerek ve açıklamalar yaparak anlatacağız. Meta etiketleri arasında ilk sırada olan meta başlık etiketi ile başlıyoruz. Meta etiketleri nereler de kullanılır bunları da açıklamalarda sizlerle paylaşacağız.

Ek bilgi için tıklayın: Blog Header Özel Başlık Robotu Ayarlama

Blogger meta etiketleri ekleme:


Blogunun tüm kodları olan HTML, CSS, javaScript ve jQuery kodlar ile birlikte style kodları bir arada şablon kodları içerisinde barınmaktadır. Meta etiket kodları da blog şablon kodları arasına eklenir. Meta etiket kodlarını eklemek için blogunuzun gösterge panelinde bulunan Şablon > HTML'i Düzenle sekmesine tıklayın. Açılan sayfada CTRL+F yardımıyla <head> kodunu bulun (zaten bu kod şablon kodlarının en üst bölümünde yer alır) bulduğunuz <head> kodunun hemen altına meta etiketi kodlarını ekleyebilirsiniz.

İpucu: Tüm kodları seçtikten sonra kopyalamak için klavyenin Ctrl + C tuşlarını kullanabilirsiniz.

Meta başlık etiketi:


Meta başlık etiket kodları, blogunuzun başlığı hakkından bilgileri robotlar aracılığı ile arama motorlarına bilgi aktarır. Bu koda içerik anahtar kelimeleri ekleyerek blogunuzun arama motorlarında yer almasını daha da güçlendirerek trafiğinizi artırabilirsiniz. Aşağıdaki meta başlık etiketini kopyalayarak blogunuza ekleyebilirsiniz.

<b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>
<meta content='Blog başlığınızı buraya yazın' name='title'/>
</b:if>

Kod içerisinde belirtilen yere blogunuzun adını yazın. Bu kod arama motorlarına yardımcı olarak blogunuz blogunuzun başlığını arama sonuçların görünmesini sağlar. Blog başlığına anahtar kelime ekleme: Kod içerisinde belirtilen yere örneğin; "Blogger Eklentileri | blogger ipuçları, blogger seo, blogger widget" gibi oluşturarak ekleyebilirsiniz. Bu etkiler arama sonuçların görünür olacaktır.

Meta açıklama etiketi:


Blogunuzda meta açıklama etiketi bulunmuyorsa, arama sonuçlarında blog veya sitenizin görünme oranı çok düşük olacaktır. Çünkü yukarıda da açıkladığımız gibi meta etiketleri blogunuzun arama motorları tarafından tanınmasına ve indekslenmesine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle blogunuz da bir meta açıklama etiketi kodunu bulundurmanız SEO için çok önemlidir. Çünkü SEO çalışması arama motorları ile ilgili çalışmalar olduğu için, blogunuzun trafik alması ve içeriklerinizin indekslenmesi gibi önemli vurgularda bulunan meta açıklama etiket kodunu blogunuzda kullanın. Google meta etiketlerine önemli derecede ilgi duymaktadır.

<meta content='Açıklamanızı buraya ekleyin' name='description'/>

Örneğin: Blogunuzun açıklamasını anahtar kelimeler ile de oluşturabilirsiniz. Örneğin: "blogger seo, blogger ipuçları, blogger widget" gibi kendi blogunuzun açıklamasını oluşturabilirsiniz.

Blogunuzun açıklamalarını arama motoru sonuçlarında nasıl çalıştığını meta etiketleri sayesinde görebilirsiniz. Bazı bloglarda meta açıklamalarının tamamı görünmemekte, bunun nedeni uzun açıklamalar olması, Google da diğer arama motorları gibi uzun açıklama yerine kısa açıklamaları daha hızlı indekslemekte, siz de blogunuzun meta açıklama kısmına 20-25 kelimeyi geçmeyecek şekilde oluşturmanızı tavsiye ediyoruz.

Meta anahtar kelimeler etiketi:


Meta anahtar kelime kodu içeriğinizin anahtar kelimelerini oluşturur. Bu meta etiketi arama motorlarına blog anahtar kelimeleri karşılaştığında blog yayınlarınızın taramasında arama motorlarına yardımcı olur ve bu sayede ilgili içeriklerinize trafik almanızı sağlar. Ayrıca blog kategorilerinin de arama motorları tarafından indekslenmesine yardımcı olur. Aşağıdaki meta kodunda yer alan yere blogunuzun anahtar kelimelerini yazın. Anahtar kelimelerinizi sıradan ve alakasız kelimelerden oluşturmayın, 25-30 anahtar kelime tavsiye edilir ve değeri yüksek anahtar kelimeler kullanmaya çalışın. Örneğin; "blogger seo ipuçları, blogspot seo ipuçları, google blog seo ipuçları, blogger seo çalışmaları, blogger seo ayarları" gibi anahtar kelime grubu oluşturabilirsiniz.

<meta content='Anahtar kelimelerinizi buraya yazın' name='keywords'/>

Meta dil etiketi:


Meta dil etiketi blogunuzun dili hakkında robotlara bilgi verir. Aşağıdaki kod Türkçe olarak ayarlanmıştır. Eğer siz Portekizce, Rusça, Fransızca vb dil seçeneklerini eklemek istiyorsanız, diller arasına vigül (,) koyarak ekleyebilirsiniz. Örneğin; "Turkish, Portuguese, Russian, French" gibi meta dil etiketine ekleyebilirsiniz.

<meta content='Turkish' name='Language'/>

Meta yazar etiketi:


Bu etiket blog web sitesi adı ve yazarı hakkında robotlar aracılığı ile arama motorlarına bilgi iletir. Aşağıdaki kodda bulunan;

  • Blogger Eklentileri blogun adıdır.
  • Blogger Grupları blog yazarının adıdır.

Siz de bu etiketi kendi blogunuza göre düzenleyerek ekleyin.

<meta content='Blogger Eklentileri' name='Author'/>

Meta robotlar etiketi:


Robotlar için iki farklı kod türü vardır. Bu kodlar blog sayfalarınızın robotlar tarafından taranmasına izin vererek sayfalarınızın dizine eklenmesine yardımcı olarak blog yayınlarınızı takip eder. Aşağıdaki kodlardan ilki tüm robotların (Google, Bing, Yahoo, Yandex vs.) sayfalarınızın taranmasına izin verir. Ve ikinci kod da blogunuzun takip edilmesi ve indekslenmesi demektir. Blogunuzun robotlar tarafından taranması, indekslenmesi ve blogunuzun takip edilmesi için aşağıdaki kodları blogunuza ekleyin.

<meta content='all' name='robots'/> 
<meta content='index, follow' name='robots'/>

Meta kitle:


Blogunuz yetişkinlere yönelik içeriklerden yada +18 veya +19 içeriğe sahipse aşağıdaki meta etiketini blogunuza ekleyin. Eğer blogunuz tüm ziyaretçilere uygunsa bu kodu blogunuza eklemeyin.

<meta content='all' name='audience'/>

En faydalı meta etiketleri:


Aşağıdaki meta kod grubunda blogunuz için oluşturulmuş en faydalı meta etiketleri yer almaktadır. Meta kod grubu içerisindeki yerleri kendi blogunuza göre düzenleyerek ekleyin.

<!-- [ Meta Etiketleri SEO ] -->
<meta charset='utf-8'/>
<meta content='width=device-width, initial-scale=1' name='viewport'/>
<meta content='blogger' name='generator'/>
<meta content='text/html; charset=UTF-8' http-equiv='Content-Type'/>
<link href='http://www.blogger.com/openid-server.g' rel='openid.server'/>
<link expr:href='data:blog.homepageUrl' rel='openid.delegate'/>
<link expr:href='data:blog.url' rel='canonical'/>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<title><data:blog.pageTitle/></title>
<b:else/>
<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;error_page&quot;'>
<title><data:blog.pageName/> - <data:blog.title/></title>
</b:if></b:if>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;error_page&quot;'>
<title>Sayfa bulunamadı! - <data:blog.title/></title>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;archive&quot;'>
<meta content='noindex' name='robots'/>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.searchLabel'>
<meta content='noindex,nofollow' name='robots'/>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.isMobile'>
<meta content='noindex,nofollow' name='robots'/>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;error_page&quot;'>
<meta expr:content='data:blog.metaDescription' name='description'/>
<script type='application/ld+json'>{ &quot;@context&quot;: &quot;http://schema.org&quot;, &quot;@type&quot;: &quot;WebSite&quot;, &quot;url&quot;: &quot;<data:blog.homepageUrl/>&quot;, &quot;potentialAction&quot;: { &quot;@type&quot;: &quot;SearchAction&quot;, &quot;target&quot;: &quot;<data:blog.homepageUrl/>?q={search_term}&quot;, &quot;query-input&quot;: &quot;required name=search_term&quot; } }</script>
<b:if cond='data:blog.homepageUrl != data:blog.url'>
<meta expr:content='data:blog.pageName + &quot;, &quot; + data:blog.pageTitle + &quot;, &quot; + data:blog.title' name='keywords'/>
</b:if></b:if>
<b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>
<meta content='ANAHTAR-KELİMELER' name='keywords'/></b:if>
<link expr:href='data:blog.homepageUrl + &quot;feeds/posts/default&quot;' expr:title='data:blog.title + &quot; - Atom&quot;' rel='alternate' type='application/atom+xml'/>
<link expr:href='data:blog.homepageUrl + &quot;feeds/posts/default?alt=rss&quot;' expr:title='data:blog.title + &quot; - RSS&quot;' rel='alternate' type='application/rss+xml'/>
<link expr:href='&quot;http://www.blogger.com/feeds/&quot; + data:blog.blogId + &quot;/posts/default&quot;' expr:title='data:blog.title + &quot; - Atom&quot;' rel='alternate' type='application/atom+xml'/>
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<b:if cond='data:blog.postImageThumbnailUrl'>
<link expr:href='data:blog.postImageThumbnailUrl' rel='image_src'/>
</b:if></b:if>
<link expr:href='data:blog.url' hreflang='x-default' rel='alternate'/>
<link href='/favicon.ico' rel='icon' type='image/x-icon'/>
<link href='https://plus.google.com/GOOGLE-PLUS-KULLANICI-ADI/posts' rel='publisher'/>
<link href='https://plus.google.com/GOOGLE-PLUS-KULLANICI-ADI/about' rel='author'/>
<link href='https://plus.google.com/GOOGLE-PLUS-KULLANICI-ADI' rel='me'/>
<meta content='GOOGLE-WEBMASTER-DOĞRULAMA-KODU' name='google-site-verification'/>
<meta content='BING-WEBMASTER-DOĞRULAMA-KODU' name='msvalidate.01'/>
<meta content='Türkiye' name='geo.placename'/>
<meta content='ADMİN-ADI' name='Author'/>
<meta content='general' name='rating'/>
<meta content='tr' name='geo.country'/>
<!-- [ Social Media Meta Tag ] -->
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<meta expr:content='data:blog.pageName' property='og:title'/>
<meta expr:content='data:blog.canonicalUrl' property='og:url'/>
<meta content='article' property='og:type'/>
</b:if>
<meta expr:content='data:blog.title' property='og:site_name'/>
<b:if cond='data:blog.url == data:blog.homepageUrl'>
<meta expr:content='data:blog.metaDescription' name='description'/>
<meta expr:content='data:blog.title' property='og:title'/>
<meta content='website' property='og:type'/>
<b:if cond='data:blog.metaDescription'>
<meta expr:content='data:blog.metaDescription' property='og:description'/>
<b:else/>
<meta expr:content='&quot;En ilginç yayınlar için &quot; + data:blog.pageTitle + &quot; ziyaret edin.&quot;' property='og:description'/>
</b:if>
</b:if>
<b:if cond='data:blog.postImageUrl'>
<meta expr:content='data:blog.postImageUrl' property='og:image'/>
<b:else/>
<b:if cond='data:blog.postImageThumbnailUrl'>
<meta expr:content='data:blog.postThumbnailUrl' property='og:image'/>
<b:else/>
<meta content='https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGR05pWVkCivNSChVfe1jCC2BmsyqIOy_nOvzKGgykkOTwFJ58Ws7E-DQ897FuXjZPEGfrf4iAUV70Dg1wL-nMv2Z-RHpa-fIamFnyBhalAdWGSencSRcdayeCqp81hY29LnY1qV94Y_M/s1600/Blogger+Eklentileri.png' property='og:image'/>
</b:if>
</b:if>
<meta content='https://www.facebook.com/FACEBOOK-PROFİL' property='article:author'/>
<meta content='https://www.facebook.com/FACEBOOK-SAYFA-FAN' property='article:publisher'/>
<meta content='KODE-APLIKASI-FACEBOOK' property='fb:app_id'/>
<meta content='FACEBOOK-ADMİN-ID-KODU' property='fb:admins'/>
<meta content='tr_TR' property='og:locale'/>
<meta content='en_GB' property='og:locale:alternate'/>
<meta content='en_US' property='og:locale:alternate'/>
<meta content='summary' name='twitter:card'/>
<meta expr:content='data:blog.pageTitle' name='twitter:title'/>
<meta content='TWITTER-KULLANICI-ADI' name='twitter:site'/>
<meta content='TWITTER-KULLANICI-ADI' name='twitter:creator'/>

Açıklamalar:


Bu etiketlere ek olarak internet üzerinde daha fazla meta kodları bulabilirsiniz ama en önemli ve en faydalı olan meta etiketleri yukarıda belirtilmiştir. Bu yazımızda paylaşmış olduğumuz bilgilerin blogcular için faydalı olacağını düşünerek hazırladık, eğer anlamadığınız bir husus veya bu yazımız hakkında bilgi almak istiyorsanız aşağıda yer alan yorum sisteminden bize ulaşabilirsiniz. Blogger SEO yayınları hakkında bilgi almak için ve blogumuzu takip etmek için sayfanın e altında bulunan "Abone Bülten"inden abone olarak bizi takip edebilirsiniz.

Etiketler: Blogger SEO, Blogger SEO ipuçları ve püf noktaları, Blogger için SEO, Blogspot için SEO, Blogger SEO optimizasyonu, Blogger %100 SEO, Blogger SEO optimizasyon çalışmaları, Blogger arama motoru optimizasyonu, Blog ziyaretçi trafiğini artırma, Blogger organik trafik alma, Blogger tekil trafik alma.

Yorum Gönder