Blogger Temel Bilgi ve Arama Açıklaması Ekleme

Arlina Design: Blogger Temel Bilgi ve Arama Açıklaması Ekleme 18.8.16

Blogunuzun temel etiketleri, blogspot kullanan çoğu blogcular için bir soru olabilir. Blogunuzun başlığı altında bulunan ve blog başlığı ile birlikte blogunuzun ne olduğu, ne ile alakalı olduğunu arama motorlarına blogunuzun ilk indekslenmesinde bilgi veren ve arama motorlarının bu süreçten sonra blogunuzu tanımasına yardımcı olmaktadır.

Blogger Temel Bilgi ve Arama Açıklaması Nasıl Eklenir?


Blogger Temel Bilgi Açıklaması Nasıl Eklenir? Bu açıklamayı eklemek için, blogunuzun göterge panelinden Ayarlar > Temel > Açıklama yolunu takip ederek 500 karakteri geçmeyecek şekilde ve blogunuzu tanımlayan açıklamayı oluşturun. Bu açıklama blog okuyucuları için tasarlanmıştır. Bu açıklama bazı blog şablonlarının görünümünü de bozmaktadır. Bu nedenle kısa ve net bir blog açıklaması yazmanız arama motorlarınca daha uygun olacaktır. Bu açıklama, aşağıdaki kod ile gösterilmiştir.

<b:includable id='main'>
<div id='header-inner'>
<div class='titlewrapper'>
<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;item&quot;'>
<h1 class='title' itemprop='headline'>
<b:include name='title'/>
</h1>
<b:else/>
<p class='title' itemprop='headline'>
<b:include name='title'/>
</p>
</b:if>
</div><b:include name='description'/>
</div>
</b:includable>

Blogger Arama Açıklaması Nasıl Eklenir? Blogunuza arama açıklaması eklemek için, blogunuzun göterge panelinden Ayarlar > Arama tercihleri > Meta etiketler > Açıklama yolunu takip ederek maksimum 150 karakter şekilde ve blogunuzu tanımlayan arama açıklamasını oluşturun.

<b:if cond='data:blog.metaDescription'>
<meta expr:content='data:blog.metaDescription' name='description'/>
<meta expr:content='data:blog.metaDescription' property='og:description'/>
</b:if>

Blogunuzun kodları içerisinde 2 adet meta açıklaması vardır, bunlar name='description' ve property='og:description' kodları ile gösterilir.

  • Google, Yahoo, Yandex ve diğer arama motorları için name='description' meta açıklası kullanılır.
  • Google+, Facebook, Twitter ve diğer sosyal medya paylaşları için property='og:description' meta açıklaması kullanılır. Blog arama açıklaması arama motorları için, blogunuzun anasayfasının tanımını oluşturmaktadır.

Böylece Blogger/Blogspot SEO ayarları için, bilgi ve arama açıklamalarını kısa, anlaşılır ve net olabilecek şekilde oluşturmanıza dikkat edin.

Yorum Gönder