Her Gün Daha Fazla Ziyaretçi Çekebileceğiniz Bir Blog Oluşturma

Arlina Design: Her Gün Daha Fazla Ziyaretçi Çekebileceğiniz Bir Blog Oluşturma 2.8.16
Her Gün Daha Fazla Ziyaretçi Çekebileceğiniz Bir Blog Oluşturma

Her Gün Daha Fazla Ziyaretçi Çekebileceğiniz Bir Blog Oluşturma - Blogcular gün geçtikçe bloguna daha fazla ziyaretçi çekmek ister. Çünkü ziyaretçiler bir blogun hayatta kalabilmesi için en önemli varlığıdır. Bu nedenle her geçen gün ziyaretçi artırmak için, blog üzerinde maksimum iyileştirme uygulaması çalışmaları yapılması gerekir.

Blog şablonunda SEO uygulamalarının optimize etmenin yanı sıra, bloga daha fazla ziyaretçi getirmek için yapılması gereken bazı önemli şeyler vardır.

Bloga Her Gün Daha Fazla Ziyaretçi Nasıl Getirilir?


1- Blog için güçlü anahtar kelimeler analiz etme

Blog için anahtar kelime analizlerinde en popüler anahtar kelimeleri seçmek göz ardı edilmemelidir. Her blogda Google arama motoru yaklaşık aynı anahtar kelimeleri, farklı robotlar derecelendirmesi ve diğer bloglar ile rekabet olduğunu düşüncesine gerek yoktur.

2- Kaliteli ve ilginç Makaleler Oluşturma

Kalite orantılı sunulan bir makalede, hedef cümlenin net ve iyi yapılandırılmış bir düzene sahip olması gerekir. Daha kaliteli makaleler araştırılmasının yanı sıra yazarın içeriği ile tanımlanması ve basit bir sunumun orjinal karışımını yakalaması gerekir. Bu arada, diğer bir taraftan da bir makale / içeriğin ilginç (yani sürekli duymaya veya okumaya alışık olmadığımız) ve özgün olmasına dikkat edilmeli. Eski içerikler sunmak ziyaretçiler tarafından pek ilgi gören ve ziyaretçi çeken içerikler değildir. Google tarafından da zaten bu ilgi görmediği gibi ziyaretçi çekme oranı da oldukça düşüktür.

3- Sosyal Medya Paylaşım Makaleleri

Bugün, sosyal medya kullanımı hayatın farklı kesimlerinden, çoğu insan tarafından günlük zorunluluk halini almıştır. Örneğin Facebook için, Facebook hesabınızda tabii ki binlerce arkadaşa sahipsiniz. Bu Facebook hesabınız aracılığıyla blogunuzu tanıtabilirsiniz veya Twitter ve Google + gibi sosyal medya üzerinden de bunu yapabilirsiniz. Facebook ve Twitter üzerinden otomatik gönderme veya paylaşım ile makaleleri okuyuculara ulaştırabilirsiniz. Fakat burada anlatmaya çalıştığımız tam olarak bu değil. Eğer bir sosyal medya üzerinden makale / içerik paylaşımı yapmayı düşünüyorsanız, makaleyi oluşturduğunuzda anahtar kelime ve arama açıklaması oluşturuyorsunuz. Peki neden bunları yapıyorsunuz? Plan Google sıralamanızı ve ziyaretçilerinizi artırmak için, nasıl bu etiketleri oluşturuyorsanız makalenizi de sosyal medyada paylaşmak ve ziyaretçi çekmek için 150 veya 200 karakter arasında makalenizi tanımlayacak açıklama ekleyerek paylaşmanız SEO ve ziyaretçiler için 100% etki yapacaktır.

4- Çalışkan Blogwalking iz Bıraklamsı

Daha sonraki yıllara iz bırakabilmek için, Blogwalking yorumlamaları diğer blog kullanıcılara sizi ve blogunuzu tanıtmak için önemli bir yoldur. Bu blogunuza ve içeriğinize doğrudan kullanıcılar tarafından ulaşılmasını sağlamaktadır. Ancak yorumlarda dikkate alınması gereken önemli şeyler de vardır. Bunlardan en önemlisi yorum alanına blog bağlantısını yazmayın, bu bağlantılar ölü bağlantılar olup diğer önemli bağlantılarınızı da etkilemektedir. Bu durum sizin reklam tanıtımınız olmaz, aksine gerileme döneminiz hatta yok olmaya demir atmış bloga dönüşür. Çünkü iyi bir blog ismine sahip olsanız da bu spam olarak algılanır. Tabi bu durumu Google hemen fark edebiliyor, çünkü Google tarafından ziyaretçilerin veya blog yöneticileri tarafından yorumlandığı da taranmaktadır. Yorumlara kaliteli cevaplar yazarak, bu cevaplarda verilen bilgileri daha sonra tekrar görmek için bazı ziyaretçileriniz tarafından ziyaret edildiğini unutmayın.

5- Kaliteli Backlink Alma

Burada temel amaç blogunuzun kaliteli backlink almasını sağlamak, bunu en iyi şekilde yapabilmek için başka bloglarda kaliteli yorumlar yapalısınız. Yani sadece blogunuzun bağlantısını paylaşarak hiç birşey elde edemeyeceğinizin farkında olun. Backlink almanın bundan daha önemli bir yolu da kendi blogunuzda yayınlanan yazıları arkadaşlarınızın blogununa göndererek de bunu yapabiirsiniz. Çevrimiçi formlarda sık sık aktif olmalısınız, çekici ve ücretsiz blog şablonlarına kredi yüklemesi yaparak bunun dağıtımını sağlaya bilirsiniz. Yada ücretli olarak kaliteli bloglarda footer kısmına blog adınızı ve bağlantınızı ekleterek kaliteli backlink alabilirsiniz. Bu konu hakkında daha fazla bilgi almak için iletişim formundan bize ulaşabilirsiniz.

6- Her Zamanki Gibi Farklı Bir Makale Oluşturma

Blog makalelerini sadece makale yazarak oluşturmanız doğru değil, birinci ve ikinci adımları dikkate alarak değerlendime yapmayın, en azından diğer adımları da değerlendirin. Para kazandıran blog konumu özelliği, sonra en azından bloga (intermezzo) ara faslı gibi blogunuza Adsense içerik politikalarına ve içeriğinize uygun reklam alabileceğiniz ve para kazanabileceğiniz metinleri de dikkate almalısınız. Ancak bunun ciddi ve belirgin faydaları ile birleştiğinde olumlu sonuçlar alacağınıza da dikkat etmelisiniz.

Şimdiye kadar, yukarıda açıklamaya çalıştığımız bilgiler blog için hala etkilidir. Burada sizinle paylaşmış olduğumuz bilgilerden özellikle Adsense içerik politikaları ve sosyal medya hakkında daha geniş bilgiler paylaşmayı düşünüyoruz. Çünkü bu saydıklarımızın tamamı bir birine bağlı ve blogun varlığını oluşturan bileşenler konumundadır. Sizlerden de yorumlar bekliyoruz daha çok hangi konularda bilgi paylaşılmasını istersiniz? Yorum sisteminden bizlerle hem yazı hakkında düşüncelerinizi hem de blogumuzda paylaşılmasını istediğiniz bilgileri yazabilirsiniz. Bizi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler.

Yorum Gönder