Blogger Alexa Rank Artırmak için Yapılması Gerekenler

Arlina Design: Blogger Alexa Rank Artırmak için Yapılması Gerekenler 6.9.16
Blogger Trafik Artırma Bilgileri

Blogunuzun Alexa Rank Değerini Artırın - Alexa.com siteler ve popüler bloglar hakkında veri tutan bir web sitesidir. Tüm blogların ve sitelerin verilerini tuttar. Alexa üzerinde tutulan veriler blog sitenizin popüler olup olmadığı hakkında bilgi vererek size yardımcı olur. Şu şekilde bilgiler sunmakta; blog sitenize ait ziyaretçilerin gün içerisinde geçirdikleri zamanı, blogunuzun trafik kaynaklarını, blogunuzun hızı yani yüklenmesi ve ziyaretçilerin hemen çıkma oranı gibi bilgiler sunmaktadır. Blogunuza kaliteli backlink almanız blogunuzun tarafik ve alexa sıralamasında önemli derecede etki olacaktır. Blogunuzun kaliteli bir backlink oluşturması Alexa rank oranına bağlıdır.

Bu yazımızda sizlere kesinlikle blogunuzun Alexa rank'ını artırmak için müthiş ipuçları vereceğiz.

Blogger Trafik Artırma Teknikleri

1. Kaliteli İçerik: Bunu hemen hemen tüm yazılarımda belirtiyorum. Blogunuzda kaliteli içerik tutmak blog trafiğinizin yanı sıra Alexa rank artırmak için ilk seçenek ve en iyi yoldur. Yani buradaki kaliteli içerik, yazılarınızın anlaşılır olması ve çok fazla açıklamaları olmayan içeriklerdir. İçeriğin kolay anlaşılır şekilde yazılmalıdır. Buna ek olarak yazılarınızda görüntü ve videolar içerikleriniz için hayati önem taşımaktadır.

2. Backlink'ler: Alexa sıralamasını etkileyen ikinci bir etken ise kaliteli backlink'lerdir. Blogunuza çok fazla backlink almak kaliteli backlink anlamına gelmez. Ama olabildiğince kaliteli backlink almaya çalışın çünkü %100 kalitede olan backlinkler blogunuzu uçurur ve önemli derecede blogunuzun yükselmesini sağlar.

3. Ziyaretçileri Dahan Uzun Süre Tutun: Ziyaretçileri tutmak artık o kadar kolay değil, ama Alexa rank geliştirmeleri için blogunuzun sayfa görüntüleme sayısını artırın. Bunları yapabilmek için blogunuza ilgili (benzer) yayınlar widget'i, son eklenen yayınlar witget'i ve popüler yayınlar widget'i gibi widget'lar ekleyerek ziyaretçileri blogunuzda daha fazla tutmaya çalışın.

4. Taze İçerikler Bırakın: Taze içerik günlük içerik yayınlayacak anlamına gelir. Günlük ya da iki ya da üç gün içinde yeni bir yazı oluşturun. Daha çok yayın oluşturmak Alexa rank artırmak anlamına gelir. Aynı zamanda ziyaretçilerin de ilgisini çekecektir.

5. İçerik Sosyalleştirme: Sosyal ağlarda her yazınızı paylaşarak sosyalleşin ve paylaşılan olun. Yayınınızı paylaşabilir veya yayınınızı paylaşmak için sosyal alışverişi siteleri kullanmaya çalışın ve büyük bir ziyaretçi kitlesi oluşturmaya çalışın. Bu demek oluyor ki blogunuzun içine gömülüp kalmayın. Uygunsuz ve arama motorları tarafından çok önemli olmayan sosyal paylaşım sitelerinde paylaşım yapmayın. Bu sitelerde geçireceğiniz zamanları daha kaliteli sosyal ağlarda geçirmeye çalışın. Sosyal paylaşım hakkında bir şey daha blogunuza sosyal paylaşım düğmeleri ekleyin ve ziyaretçilerin içerikleri kolayca paylaşmasını sağlar duruma getirin.

6. Blog Tasarımı: Blog tasarımı Alexa rank için hayati bir rol oynar, tekrar tekrar blogunuzun tasarımını deneyin. Bu hedef sadece kitlenizin ilgisini çekmeye değil, aynı zamanda blogunuzun Alexa rank üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır. Bunu ihmal ederek çok önemsiz gibi görmeyin.

7. Blog Anahtar Kelime Optimizasyonu: Alexa rank artırmak istiyorsanız blogunuzun SEO'su için, blogunuzu optimize etmek için ve blogunuzun SEO'sunu geliştermek için ilk yol olarak anahtar kelimelerinizden başlayın. Bunu yaparken tekrarlanan kelimeler kullanmayın. Anahtar kelimelerinizde olması gereken vurgular başlık, içerik ve sonuncusu anahtar kelime bu bağlantıya önem verin. Gelişi güzel anahtar kelime oluşturmayın. Bütün bunlar blogunuzun SEO'su için önemlidir. Ama Alexa üzerinde sitenizin rütbesini kontrol denerseniz sitenize ulaşmak için en çok kullanılan anahtar kelimeleri göreceksiniz çünkü burada anahtar kelimelerden bahsedilmektedir. 

Blogunuza anahtar kelime eklemek için aşağıdaki meta kodunu kullanabilirsiniz.

<meta content='anahtar kelimeler buraya' name='keywords'/>

8. Sosyal Profil: Sosyal profil sayfaları oluşturun. Sosyal profil sayfaları oluşturduktan sonra sosyal fan sayfalarında blogunuzun her yayınını paylaşın.

9. RSS Feed ve e-Posta Listesi: Blogunuzun RSS feed ayarlarını yapın, ziyaretçilerinizin gelen kutusuna yeni yayınlar hakkında bilgi göndermenizi sağlayacaktır. RSS feed sadece blogunuza trafiğini artırmanız için değil, aynı zamanda Alexa sıralama iyileştirilmesinde de önemli bir rol oynar. Şimdi ne kadar blog okuyucunuz var bu RSS feed üzerinde görünmektedir. Blogunuzun RSS feed ayarlarını yaparak bir e-posta listesi oluşturun. Bu ayarları yaptığınızda blogunuzda ziyaretçi tutmaya devam edersiniz. Ve kesinlikle blogunuzun okuyucu sayısını artırmanın yanı sıra blogunuzun trafiği ve Alexa sıralaması da artacaktır. Ayrıca blogunuza bir e-posta aboneliği widget'i de ekleyerek blogunuza okuyucu toplamaya yardımcı olacaktır.

10. SEO Optimizasyonu: Alexa rank iyileştirmek için ilk olarak blogunuzun SEO'sunu geliştirin. Bunu size her seferinde vurgulayarak belirtiyorum. Çünkü blogunuzun organik trafik alması, sayfa görüntülemeleri ve alexa rank geliştirmeleri tamamen blogunuzun SEO'suna bağlıdır. Bu saydıklarımız blogunuzun SEO ayarları olmadan mümkün değildir. Blog SEO hakkında daha fazla bilgi için blogumuzun SEO kategorisinde bulunan diğer yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

11. Meta Etiketleri: Aşağıdaki meta etiketi meta etiketleri altında kullanarak ülkeyi belirtin.

<meta content='Turkey' name='geo.country'/>

12. Alexa Tarayıcı Uzantısı (Alex Browser Extension): Alexa tarayıcı uzantısını yükleyin, blog sitenizin daha iyi ölçümlerini göstermek için Alexa'ya yardımcı olacaktır. Böylece Alexa blogunuzun analitik bilgilerini daha iyi gösterecektir ve sitenizin trafik kaynakları hakkında alexa'ya bilgi aktaracaktır. Bu global rütbe ile kendi ülkenizde blogunuzun sıralamasını göstermek için alexa'ya yardımcı olacaktır.

Ben bu yazıyı tüm blogculara faydalaı bilgiler sunmak için oluşturdum. Bu yazı kesinlikle blogunuzun alexa rank oranını artıracaktır.

Bu yazımızı sosyal ağ profilinizde arkadaşlarınızla paylaşarak bizimde emeğimize karşılık vermiş olursunuz. Eğer anlatığım konularda bir sorun olursa aşağıdan bir yorum bırakabilirsiniz.

Etiketler: Blogger için Seo ipuçları, Blogger SEO, Blogunuzun Alexa Sıralamasını Artırın, Blogun Alexa Sıralaması Geliştirin

Yorum Gönder