Blogger Ziyaretçi Trafiğini Artırma

Arlina Design: Blogger Ziyaretçi Trafiğini Artırma 6.9.16
Blog Trafik Artırma

Blogger Ziyaretçi Trafiğini Artırma - Arama motoru SEO optimizasyonu ve Arama motorları tarafından manuel olarak blogunuzun trafiğini artırmak ne anlamına gelir?

SEO aslında tüm blogger/blogspot siteleri için sorun oluşturmaktadır. Özellikle Google Adsense reklamları kullanan blogcular, bloglarından daha fazla para kazanabilmek için bazı sitelere üye olarak sahte trafik kazanmaya çalışıyorlar. Bu sitelerin blogger / blogspot siteleri üzerinde herhangi bir trafik artırma sağlamadığı gibi faydasının da olduğunu söylemek mümkün değil. Çünkü Google Algoritmaları bu gibi sahte trafikleri span olarak alğılamakta ve bu trafikleri geçersiz trafik olarak algılıyor. Sahte trafik artırma siteleri örneğin; LinkCollider, Traffup, Follow4Follow ve PTC gibi sitelerin blogunuzun yok olmasına neden olabilecek sitelerdir. Şunu asla unutmayın Google, sahte veya ücretli trafik kaynaklarından nefret ediyor.

Blogunuzun yok olması şu şekilde oluyor;

  • Blogunuzun zararlı blog olarak görünecektir. Yani güvenli olmayan bir site gibi olacaktır.
  • Blogunuz sahte popülerlik kazanacak ve bu kısa süreli olacaktır.
  • Arama motorları tarafından blogunuz sahte dizin istatistikler kazanacaktır. Bu madde ile blogunuz zaten yok olmaya başlamış oluyor.

Blog ziyaretçi trafiğini artırmak için, osyal ağlardan ziyaretçi almak iyi bir yoldur. Fakat blogger/blogspot SEO çalışmalarına devam etmelisiniz, çünkü sosyal ağlardan sürekli tekil ziyaretçi alınamıyor. Zaten bir blog siteniz veya siteniz varsa SEO çalışması sürekli olmak zorundadır. SEO çalışması sadece kısa zamanlı olarak düşünülmemelidir. Bir çok web sitelerinde veya bloglarda SEO hakkında epeyce makale veya yazılar bulunuyor. Bu durumu şöyle ifade edelim, blogunuzun tekil ziyaretçi trafiği belirli bir zaman diiminde aynı oranda devam ediyor. Fakat blogger/blogspot sitelerinde zaten bu oran çok düşük, şimdi bu durumu tek tek açıklayarak birlikte inceleyelim. Bu yazıyı tamamen okuduktan sonra blogunuz hakkında herhangi bir şüphe duymadan kolayca % 100 SEO çalışması yapabileceksiniz. Aşağıdaki açıklamış olduğumuz adımları takip ederek blogunuzun daha iyi yerlere geleceğine inanacaksınız. Bu yazımızda arama motorlarından geçerli trafik almanın yollarını sizlere anlatacağım. Blogunuzu veya sitenizi % 100 SEO optimize etmek için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir.

1. Blog başlığına uygun anahtar kelimeler ekleme : Blogger ipuçları ile ilgili bir blog oluşturduğunuzu düşünerek, bu başlığa uygun olabilecek anahtar kelimeler eklemeniz arama motorları tarafından arama sonuçlarında blogunuzu göstermeye yardımcı olacaktır. Mesela örnek anahtar kelimeler; "blogger ipuçları, püf noktaları, Gadgets, widget'lar ve eğiticiler-öğreticiler" gibi blog başlığınıza uygun anahtar kelimeler kullanmanız blog başlığını güçlendirecektir. Ve böylece arama sonuçlarında daha da ön sıralara çıkmaya başlayacaksınız.

2. İçeriklerinize, içerikle ilgili etiketler oluşturun : Yazı etiketlerine sahip bir içerik oluşturduğunuzda, arama motorları bu etiketleri hedef alarak arama sonuçlarında ziyaretçilere görünmesini sağlamaktadır. Yazı etiketleri örneğin h2 font-boyutunda olmalıdır. Bir sosyal medya hakkında yayın oluşturuyorsanız, bu sosyal medya ile alakalı vurgu yapabilecek kelimeler kullanmalısınız. Bu etiketler oluşturduğunuz yayını arama sonuçlarında (tekil) ziyaretçilere görünmesini sağlayacaktır. Ben bu yazıyı oluştururken şuan bunu yapıyorum. Başlıklarda ve yayın içerisinde kullandığım h etiketleri ve açıklamalar ile bunu güçlendiriyorum.

3. Yayın başlıklarının içeriğinizi tanımlaması : Yayınlarınızın başlığı her zaman içeriğinizin özetini tanımlayabilen kelimelerden oluşmalıdır. Bu sizin yayınlarınızın arama motorlarının arama sonunçlarında içeriğinizin başlığını gösterecektir. Yayınlarınızın başlığı da anahtar kelime görevi yapacaktır. Bu durum arama motorları ve arama sonuçları için iyi bir SEO çalışması olmuş olacak. Şimdi bunları sizlere tek tek açıklarken zaten her yayın için de SEO çalışması yapmış olacağız. Bu uygulama blogunuzun görüntülenmesini artırmak için iyi bir yoldur.

4. Uzun yazılar ile blog yayınları oluşturma : Yayınınız en az 250-300 kelime olmalıdır. 500 kelime ve yukarısı daha iyi olacak.

5. Benzersiz blog yayınları oluşturma : Ziyaretçilerin blogunuzu ziyaret etmesi için bir neden olmalı, bu da blog yayınlarınız benzersiz içeriğe sahip olması demektir. Yine de siz başka yerlerden içerik oluşturmaya çalışıyorsanız bu şu şekilde deneyin; blogunuzda yayınlamak istediğiniz içerikleri tamame okuyun ve kendi yorumlarınızla bunu yazmaya çalışın ve bu şekilde yazmaya başlarsanız kendi yazılarınızı da oluşturmaya başlayabilirsiniz. Eğer blogunuza tekil ziyaretçiler kazandırmak istiyorsanız bensersiz yayınlar oluşturmalısınız, özellikle blog yayınları için benzersiz içerikler SEO açısından çok önemlidir. Yayınlarınızda görüntülerden çok metin içermesine önem gösterin, bu da kod-içerik oranını etkilediği için yayınlarınızda daha az görüntü kullanmanızı öneriyoruz. Ve içerikleriniz anlamlı ve ziyaretçilere bir yarar sağlamalıdır. Blogunuzun içeriklerini gruplaştırmak için,blogunuza kategoriler ekleyin. Şimdi tek bir konu için yazıyor olabilirsiniz, fakat blog ziyaretçilerini artırmak için bir kaç koduda yazmak daha iyi olacaktır. Bu nedenle içeriklerinizi kategorilere ayırmanız blogunuzun daha kullanışlı ve kolay olmasını sağlayacaktır. Moda, giyim ve edebiyat üzerinde yayınlar oluşturuyorsanız, bunlar kategoriye göre içerik oluşturmalıdır.

6. Kullanıcı dostu olma : Bir bilim adamının dediği gibi "Basit iyidir". Blogunuza hiç bir zaman pop-up kullanıcı dostu olmayan, yani blogunuzu pop-up eklentileri veya reklamlar ile doldurmayın; çünkü bunlar ziyaretçilerin blogunuzu kullanmasını zorlaştıracaktır. Özellikle blog kullanıcılarının herhangi bir yere tıkladığında farklı yeni sayfaların açılması gibi durumlarda blogunuzun güvenli olmadığını düşünerek blogunuzu terk etmesine neden olur. Ziyaretçiler aradıklarına kolayca ulaşabilmelidir. Böylece açık ve kolay navigasyon mantığında blogunuzu oluşturun.

7. Meta etiketleri ve açıklama : Blogunuzun meta açıklamasını mutlaka yazın. Aşağıdaki kodlarda olduğu gibi aralarında virgül kullanarak meta açıklamalarınızı ve anahtar kelimelerinizi mutlaka blogunuza ekleyin. Aşağıdaki kodlar blogunuzun <head> kodunun hemen altında yer almalıdır.

<meta content='blog açıklamasını buraya yazın' name='description'/>
<meta content='blog anahtar kelimelerini buraya yazın' name='keywords'/>

Bu yazımızı da okuyabilirsiniz: Blogger Meta kodları optimizasyonu.

8. Arama motorlarına blogunuzun URL'sini gönderin : Arama motorlarına blogunuzun bağlantısını göndererek blogunuzun trafiğini artırın. Üç büyük arama motorları "Google, Bing, Yahoo" ücretsiz blog bağlantısını kabul eder. Diğer arama motorlarına da blogunuzun bağlantısını ekleyin. Yandex gibi google üzerinden daha fazla arama motorları bulabilirsiniz. Google'ın her alanına blogunuzun URL'sini eklemek istiyorsanız buraya tıklayın.

9. Dizinlere URL gönderme : Google'da dizinlerin büyük bir listesini bulabilirsiniz. Ücretsiz dizinlere link gönderin, bu benzersiz trafik elde etmek için de yararlıdır.

10. Sosya medya ağları : Facebook, Twitter, linkedin ve tumblr vb sosyal medya ağlarından daha fazla ziyaretçi çekmek için, blog bağlantıları yüksek page rank almak için fan sayfalarında yayınlarınızı paylaşın. Sosyal medya ağlarında blogunuzun için hayran sayfaları oluşturun.

11. Her yayının açıklamasını oluşturun : Yayınlarınızdan sonra içerik ile ilgili kısa bir açıklama yazın. Bu açıklamalar SEO çalışması için de yararlı olacaktır.

Blogger Eklentileri | Blogger ziyaretçi trafiğini artırma | Blogger SEO ipuçları

12. RSS Feed : Blogunuza rss feed ekleyerek ziyaretçilerinizin gelen kutusuna okunmamış yada ziyaret edilmemiş içerikleriniz ile ilgili güncellemeler alacaklardır. Böylece blogunuza e-posta abone bülteni widget'i ekleyerek feedburner.com'da blogunuz için bir rss feed oluşturun. Aynı zamanda trafik artırmak için de iyi bir yoldur.

13. Blogger topluluklarına katılmak : Blogger topluluklarına katılmak da blogunuzun trafiğini artırmak için yardımcı olur. Sorunun ana kaynağı trafik. Bu bloga daha fazla trafik çekmek için bir baş ağrısı olur. Blog topluluklarına katılarak, son haber veya son yayınlanan makaleler göründüğünde blogunuz ziyaret edilecektir. Bir blog topluluğuna katılarak blog bağlantılarınızı kısa bir açıklama ve etiketleri ile topluluklara ekleyin. Diğer blogcular blogunuzu ziyaret edecektir, bu yol da blog trafiğini artırmak için size yardımcı olur. Topluluktaki diğer kullanıcalar da bloglarının trafiğini artırmak için tekrar sizin blogunuzu ziyaret edecektir. Trafiğinizi artırmak için Google'da bir çok blog topluluğu bulabilirsiniz. Bazı blog toplulkları Getblogtraffic, blogengage, bizsugar ve blokube gibi blog topluluklarından faydalanabilirsiniz. Özellikle yeni başlayanlar için, blog trafiğini artırmak için Getblogtraffic blog toplulğundan faydalanabilirler.

14. Arama yapmak : Google, Yahoo, Bing ya da başka herhangi bir arama motorunda blogunuz için anahtar kelimeleri aramak için sosyal ağlarda arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz. Daha fazla arama yaparak Google yada diğer arama motorları dizinlerine otomatik olarak blogunuzun eklenmesini ve böylece arama sonuçlarında blogunuzun yer almasını sağlayın.

15. Blog başlığı ve yazı arasına ayırıcı ekleme : Blog başlığı ve yayın başlığı arasında bir ayırıcı ekleyin, böylece arama motorları blog veya web sitesini taraması ve aramalarda başlıklar anahtar kelime için yardımcı olur. Bu blogunuzun düzenli olmasına ve arama motorlarına yardımcı olmanızı sağlamaktadır. Arama motorlarında blogunuza bulabilmeniz için, başlıklardaki yazılan özeti tanımlamak içindir. Aynı zamanda SEO için iyi bir çalışma olur. Blogger sitenize ayırıcı eklemek için tıklayınız.

16. SEO için bağlantıları optimize edin : Yayınlarınıza herhangi bir dış bağlantı eklerken 'rel=nofollow' özelliği ile kontrol edilmelidir. Ve bağlantılar için yeni sekme seçeneği açık olmalıdır. Bu özellik blogunuz için çok önemlidir. Bu herhangi bir dış bağlantıyı izlememesi için robotlara ve arama motorlarına bilgi verir. Hala kafanız karışıyorsa aşağıdaki görüntü size rehberlik edecektir:

Blogger Eklentileri | Blogger ziyaretçi trafiği nasıl artırılır / SEO ipuçları

Daha iyi SEO için, bağlantılarınızı optimize etme hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın.

17. Yayınlar için kalıcı bağlantı yapma :  İçeriklerinize yayınlamadan önce yazdığınız her yazıya kalıcı bağlantı eklemeyi ihmal etmeyin. Kalıcı bağlantılar, anahtar kelimeleri bulmak için arama motorlarına yardımcı olur. Kolayca bir kalıcı bağlantı oluşturabilirsiniz. Yayınları oluşturduğunuz sayfanın sağ tarafında bulunan seçeneklerden Kalıcı bağlantı sekmesine tıklayarak Özel Kalıcı Bağlantı oluşturabilirsiniz.

18. Görüntü etiketleri :  Google görüntülerini kullanıcılar her dakika milyonlarca arama platformu veya siteden görüntüleyebiliyor. Görüntü etiketler, Google kullanıcılarına görüntüleri göstermek için yardımcı olur. Blogunuza daha fazla trafik almak için, iyi bir şekilde blog görüntülerine etiket ekleyerek görüntülerin arama motorlarında görünmesini sağlayabilirsiniz. Arama sonuçlarında kullanıcıları blogunuza yönlendirmek çin tıklamalarını sağlayabilirsiniz. Google arama motorunda aradığınız anahtar kelimeler ile ilgili görüntüleri görmek için Google Görseller'e tıklayabilirsiniz. Yani Blog görüntülerine içerikle ilgili anahtar kelimeler eklemeniz durumunda, görüntülerinizin Google Görseller'e eklenmesini sağlamış olursunuz. Görüntülere etiket eklemek için, yeni yayın oluşturduğunuzda yayın ile ilgili görüntü eklediğinizde görüntü üzerine tıkladığınız zaman size küçük, büyük, orta ve geniş, başlık ve özellikleri menüsü açılacaktır. Burada özellikleri tıklayarak etiketleri ekleyebilirsiniz. Bu yazımıza da göz atın: SEO için Blogger Resimlerine Etiket Ekleme

19. Hızlı yükleme : Blogunuzun hızlı yüklendiğinden emin olun. Blogunuzun yavaş yüklenmesi kullanıcıları rahatsız eden ve blogunuzun trafik kayıplarıne neden olan sebeplerden biridir. Blogunuzun yükleme hızını artırmak için bazı ipuçları burada.

20. Yayınlar arası ilişki oluşturma : Bir yazı yazarken buna benzer diğer yazılarınızı ilgi olarak gösterebilirsiniz. Örneğin SEO ipuçları hakkında bir yazı yazdıysanız ve daha önce SEO hakkında yazmış olduğunuz yazılar ile link ekleyerek ilişkilendirebilirsiniz. İlgili yazılara link vererek diğer sayfalarınızın da trafiğini artırmaya yardımcı olacaktır. Bu yazdığınız yazıları destekler içerikler olarak da adlandırılabilir. Çünkü okuyucular aradıklarına ulaşmak için ilgi gösterdiğiniz yazıları da okumak isteyecektir. Bunu yaparken şuna dikkat etmelisiniz, alakasız ilgi göstermemeye özen gösterin.

21. Blogger forumlarına katılın :  Blogger formlarına katılmanızı çok önemlidir. Formlara katılarak yayınlarınızın kısa açıklamalarını ekleyerek (vurgu yaparak) yayın bağlantılarını formlarda paylaşın, bu arama motoru arama sonuçlarında yayınlarınızın görünmesine yardımcı olacaktır. Böylece trafik artışınız devam edecektir. Bu bir yandan da SEO çalışması olmuş olacak ve burada şunu özellikle vurgulamak istiyorum, buraya kadar bir özelliği anlatmaya çalıştık ve bunların hemen hepsi SEO ve trafik artırmayla ilgili konular, bunların her biri küçük SEO çalışması olarak görünebilir. Fakat hepsini topladığınızda blogunuz için tüm detayları ile birlikte bir SEO çalışması yürüttüğünüzü göreceksiniz. İşte gerçek SEO çalışması budur.

22. Görüntüleri yeniden adlandırmak :  Oluşturduğunuz yayınları bloga yüklemeden önce tüm görüntüleri yeniden adlandırın. Görüntüleri yeniden adlandırma sırasında içerik anahtar kelimeler kullanın.

23. Google trends :  Blogunuz için anahtar kelimeler (çoğunlukla aranır olan) almak için Google Trends kullanın. Bu şekilde güçlü anahtar kelimeler kullanıldığı zaman arama sonuçlarında blogunuzu gösterecektir. Google Trends üzerinden anahtar kelimelerin hangi tarihler arasında ne kadar arandığını ülkelere göre göstermektedir. Siz de blogunuzun içerikleriyle alakalı anahtar kelimeler için Google Trends üzerinden yararlanabilirsiniz. Mesela bu yazı için "blogcular için % 100 SEO ipuçları" anahtar kelime olarak kullanılabilir. Google Trends üzerindeki anahtar kelimeleri kullanmak zorunda değilsiniz, bu sadece fikir amaçlı kullanabileceğiniz bir hizmettir. Bu çalışma 6 nolu seçenekte de söylediğimiz gibi blogunuzun arama sonuçlarında kullanıcılara görünmesini kolaylaştırınmanıza yardımcı olacaktır.

24. Backlinks : Blogların en iyi SEO çalışmalarından biri de kaliteli backlink almadır. Çünkü kaliteli backlinkler sayesinde internet üzerinde daha hızlı yayılmanıza yardımcı olur. Kaliteli backlinkler Alexa sıralamanızı geliştirdiği gibi arama sonuçlarında ön sıralara çıkmanızı da sağlamaktadır. Kaliteli backlink almak SEO için önemli ama almak kolay değildir, biraz çaba gerekiyor. İnternet üzerinde backlink almak için ücretsiz bir çok web sitesi var, ama o backlinkler de çok kaliteli değildir, blogunuz için olumlu bir yanıt alamayabilirsiniz. Bu nedenle yerel web siteleri aracılığıyla backlink oluşturmaktan kaçının.

Blogger SEO için Kaliteli Backlink Alma - Bu yazıyı okuyarak kalite backlink oluşturabilirsiniz.

25. Google öneri : Google plus üzerinde yayınlarınızın (g + 1) için paylaşarak tavsiyede bulunun. Google önerisi, Google'da popüler blog yazılarını (g + 1) yaparak ve ziyaretçiler için kolayca yayınlarınızın bulunmasını sağlar. Örneğin içeriklerinizin yayınlanmasından sonra ilgili anahtar kelimeler kullanılması ve arama sonuçlarında görünmesini sağlayan google öneri'dir. Yazı üzerine g + 1 almak çok zor ama bağlantı çarpıştırıcısında da g + 1 alışverişi yapabilirsiniz. Bağlantı çarpıştırıcısı SEO güçlendirici olarak da bilinir. Bağlantı çarpıştırıcısı yapabileceğiniz bir web sitesinden yardım alabilirsiniz. Bağlantı çarpıştırıcısı blogunuzun sosyalleşmesi için de önemli bir SEO çalışmasıdır. Şunu belirtelim çok fazla blog aboneniz varsa o zaman buna gerek yok.

26. Yayın başlıkları : Yazı başlıklarınız arama sonuçalrı ve dizin için arama motorlarına yardımcı olduğu için, bu seo için en önemli işlemlerden biridir. Blog yazı başlıklarını optimize etmek için buraya tıklayın.

27. Günlük blog güncelleme : Bu güncelleme, widget eklemek veya herhangi bir widget'ı kaldırmak anlamına gelmez. Bu sadece blog için yeni yazı yani yayın oluşturmak anlamına gelir. Blog yazarlığına yeni başlayanlar günlük en az bir yazı oluşturmalıdır. Arama motorları özellikle Google günlük olarak güncellenen blogları ve blogların dizine eklenmesini çok sever. Blogunuzu popüler bir blog yapmak istiyorsanız günde en az 1-2 yayın oluşturun.

28. Google web yöneticisi araçlarını kullanın : Google web yöneticisi araçları hakkında çok şey duymuş olmalısınız, bunlar blogunuzu SEO'sunu geliştirmek için yardımcı araçlardır. Bu araçlar, blogunuzun Google arama sonuçlarında yayın hatalarını düzeltmek ve aynı zamanda dizine eklenmesinde size yardımcı olmak için yollar ve hataları gösterir. Ayrıca Google tarafından blogger için sağlanan sıradan arama kutusu yerine daha iyi çalışan ve gelişmiş Özel Arama Motoru kutusu sağlamaktadır. Bu araçlar size blog sayfaları hakkında ayrıntılı raporlar sağlar. Burada Google web yöneticisi araçları daha fazla özellik bulabilirsiniz. Blogger için Google Web Yöneticisi Araçları öğreticisini okuyun.

29. Bing webmaster araçları : Google web yöneticisi araçlarına benzer şekilde, Bing de Google web yöneticisi araçlarına benzer webmaster araçları sağlamıştır. Bu araçlar kullanımı kolay ve arama sonuçlarını bing index için yayınlarınız hakkında size yardımcı olur. Bing Web Uzmanı Araçları'na buradan ulaşabilirsiniz. Bu araçları kullanmak için için bir Microsoft hesabına sahip olmanız gerekir. Bu araçlar, blogunuz bulunan hataları gösterir, böylece blogunuzun SEO ayarları için size yardımcı olacaktır. Ayrıca blogunuzun bağlantılarını indekslenmasi için Bing'e site haritalarınızı gönderebilirsiniz.

30. Altı çizili sayfa URL'si oluşturma : Blog sayfalarınızı oluştururken URL altlarını çizili (_) göstermekten kaçının, bu durum blog sayfalarınıza hiçbir SEO katkısı olmayacaktır. Google gibi arama motorları bunu asla sevmez.

31. İtalik ve h2 etiketleri : Etiketler arama motorları arama sonuçlarını göstermek için etiketleri kullanır, böylece her yayın sonrası kalın ve büyük boyutta etiketler olmalıdır. SEO için çok önemlidir. Etiketlerin yayın odaklı olması için italik şeklinde olması gerekir, yani bunu yazılarınızı yazarken yazı içerisinde kullandığınız yayın odaklı etiketlerde yapmalısınız. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi kalın metin düğmesinin sağ tarafındaki her yazı için bu araçları kullanarak italik tarzda metin yazabilirsiniz.

32. Meta kod optimizasyonu : Meta kod optimizasyonu da SEO açısından önemlidir. Meta kodlarının farklı türleri vardır ve robotların ve tarayıcıların blog yazılarını taramasına yardımcı olur. Meta kodları bir blog veya sitenin açıklamasını ve anahtar kelimelerini ekleyerek arama sonuçlarında blogunuzu göstermek için arama motorlarına yardımcı olarak birçok yönden daha fazla trafik almanızı sağlamaktadır. Meta kod optimizasyonu hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

33. Dofollow linkler : Blogunuzda oluşturduğunuz yayınlar içerisinde kullandığınız dış bağlantılar için rel="nofollow" etiketini kullanmalısınız. Bunu asla iç bağlantılarda kullanmamalısınız. Arama motorlarına ve robotlara dış bağlantıların takip edilmemesi için, dış bağlantılara rel="nofollow" etiketi ekleyerek uyarı verir. Böylece dış bağlantıların takip edilmesini engellemiş olursunuz. Bu SEO için de çok önemlidir, çünkü sayfanın Pagerank'ı artar, Google’da da yükselir.

34. Blog başlığı optimizasyonu : Arama sonuçlarında her yazı başlığı ile birlikte göründüğü için blog başlıkları SEO açısından hayati bir rol oynar. Bu nedenle blog başlıkları SEO için optimize edilmelidir.

35. Yayın içeriklerini koruma : Blog içerikleriniz trafik almak için tek nedendir. Bu nedenle diğer blogların içeriklerini kopyalamaması için blogculardan blogunuzu koruyun. Benzersiz bir blog içeriği oluşturmak zor bir iş olduğu gibi blog içeriklerinizin kopyalanmasını korumak da bir o kadar zordur. Aslında kopyalanan içerikler diğer blogların pek fazla işlerine yaramamaktadır. Google yeni algoritmaları bu durumun da önüne geçmek için, kopyalanan içeriklere trafik göndermemektedir. Blog içeriği korumak için yapmanız gerekenler: Fare (mause) blog sayfalarında sağ tıklamayı devre dışı bırakın. Eğer bu ziyaretçileriniz için sorun oluşturuyorsa belirli sayfalarda bunu kullanmayabilirsiniz. Sen blogger olarak kopyadan içerik koruma okuyarak yapabilirsiniz. Eğer bunu hiç kullanmak istemiyorsanız, Blogunuzun footer kısmına veya istediğiniz bir yere "Tüm hakları saklıdır. - Kopyalanamaz (Do not copy)" not ekleyebilirsiniz. Blogunuzun bir sayfasında bulunan tüm içerikleri tamamen kopyalanarak başka blog sitesinde veya web sitesinde yayınlandığını fark ederseniz, bu site hakkında Google'a ona karşı bir yasal şikayette bulunabilirsiniz. Yasal şikayette bulunmak için Google Yasal Yardım sayfasına göz atabilirsiniz.

36. Alexa rank : Alexa popüler siteleri verileri tutar; mesela blogunuzdan hemen çıkma oranını, blogunuza ulaşmak için ziyaretçilerin kullandığı günlük ziyaretçi başına sayfa görüntüleme sayısal verilerini, blog sitenizde günlük geçirilen süreleri ve blog sitenizin anahtar kelimelerine yardımcı olan bir web sitesidir. Arama sonuçlarında blogunuzun üst sıralara çıkması için bir çok SEO çalışması yaparak Alexa sıralama geliştirmesi yapmalısınız. Blogunuzun Alexa rank'ını artırmak için iki ana yöntem vardır:

  • Blogunuzun Alexa rank'ını artırmak için, ziyaretçilerinizin blog sayfalarında daha fazla süre geçirmelerini sağlayın. Bunu bir kaç gadget ekleyerek yapmaya deneyin; mesela rastgele yayınlar widget'i, yeni eklenen yayınlar widget'i ekleyerek ve en önemlisi blogunuzun var olma sebeyle ziyaretçi çekebilecek özen güçlü içerikler ile bunu yapabilirsiniz. Buradaki amaç ziyaretçilerinizin ne kadar çok blogunuzda zaman geçirirse o kadar Alexa rank oranı artar.
  • Alexa rank oranını artıracak olan ikinci husus da herkesin de bildiği gibi kaliteli backlink almaktır.
  • Sizlere daha çok yardımcı olmak adına, Alexa rank oranını artırmanın üçüncü yolu da blogunuzun sosyal ağlarda ziyaretçileriniz tarafından paylaşılıyor olmasıdır. Blogunuz için arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz. Böylece blogunuzun sosyalleşmesini de sağlamış olursunuz.

Bu yazımıza da göz atabilirsiniz: Blogger Alexa rank nasıl artırılır?

37. SEO araçları : Blog trafiğini artırmak ve arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak için, blogunuzda SEO araçlarını da etkin bir şekilde kullanmanız gerekir. Blogger/Blogspot SEO yardımları hakkında ilerleyen günlerde ayrıntılı olarak SEO hakkında bilgiler paylaşmaya başlayacağım.

38. URL'leri optimize edin : Optimize edilmiş URL arama sonuçlarında daha güçlü olur. Çünkü URL yapısı da SEO için önemlidir. Optimize edilmiş URL içinde yayınlarınızın anahtar kelimelerini girmelisiniz. Bu daha fazla trafik almanız için size yardımcı olacaktır.

Bu yazımıza da göz atabilirsiniz: Arama Sonuçları için Blogger Bağlantılarınızı Optimize Etme

39. Yandex için site haritası gönderin : Bir blog veya sitenizi arama motorlarına tanıtmak için, arama motorlarına site haritanızı ekleyin. En çok kullanılan ve ünlü arama motorları Google, Bing ve Yandex gibi bir çok arama motoru vardır. Yandex Rus arama motorudur ve diğer arama motorlarında Rusya'da oldukça popülerdir. Yani Rusya'dan büyük bir trafik almak için blogunuzu Yandex arama motoruna ekleyin ve site haritanızı gönderin.

Bu yazımıza da göz atabilirsiniz: Yandex Blog ve Site Haritası Nasıl Eklenir?

40. Bağlantı uzunluğu : Uzun URL tipleri SEO için iyi değildir. Uzun URL'leri önlemek için bağlantılarınızı çok kısa yapmayın. Özel bir URL oluşturmak için, yukarıda da açıkladığımız gibi yayınları oluşturduğunuz sayfada bulunan permalink seçeneğini kullanabilirsiniz.

41. Separate açıklaması : Bing webmaster araçları kullanıcısı iseniz, o zaman bilmeniz önemli hususlar var. Meta açıklamaları ve aynı zamanda anahtar kelimeleriniz yayınlarınızın içeriğini tanımlayamıyorsa blogunuzda oluşturduğunuz kategorin de açıklaması arama motorlarında görünmez. Bunun en büyük nedeni de içeriklerinizin yenileri olmasından kaynaklanır. Yeni benzer içerik eklemekten kaçının, bu durum organik trafik almanızı da engelleyebilir. Yani kategori sayfalarınız da dahil olmak üzere blogunuzun her sayfasına ayrı ayrı açıklama ekleyin. Bir çok blogcunun sorduğu "Blog sayfalarına ayrı ayrı açıklama nasıl eklenir?" soruya yanıtlamak için, blogunuzun her sayfasına ayrı ayrı açıklama eklemek için bir yazı paylaştık; Blogger Sayfalarına Ayrı Ayrı Açıklama Nasıl Eklenir? - Bu yazımızı okuyarak blog sayfalarınıza ayrı ayrı açıklama ekleyebilirsiniz.

42. Dinamik açıklama : Dinamik açıklama talebine göre açıklama değiştirme anlamına gelir. Ziyaretçiler, arama açıklamalarını blogunuza ulaşmak için anahtar kelime gibi kullanarak ulaşacaklar. Böylece Alexa anahtar kelime aramalarında bir artış göreceksiniz. Arama açıklamalarının blogunuz için çok etkili çalıştığını fark edebilirsiniz.

Yayınlarınızın dinamik açıklamlarından blogunuza trafik alıyorsanız açıklamaları değiştirmenize gerek yoktur. Eğer arama açıklamalarından trafik almıyorsanız yayınlarınızın açıklamalarını kontrol ederek, dinamik açıklamalar ekleyebilirsiniz. Zaten dinamik açıklamalar blogunuzun arama sonuçlarında etkili olan ve anahtar kelime görevi gören açıklamalardır. Yayınlarını tanımlayan açıklamaları değiştirerek arama motorlarından yayınlarınıza trafik almaya başlayabilirsiniz. Çok uzun ve sıralı açıklamalar kullanmamaya özen gösterin, bu açıklamalara örnek verecek olursak;

Blogger trafik artırma SEO çalışmaları | Blogger SEO ipuçları | Blogspot SEO ayarları

Bir örnek daha verecek olursak, blogunuzda paylaşmak istediğiniz tatil için en uygun, sakin, tanınmamış ama lüks bir tatil merkezi hakkında yazmak istiyorsanız;

"En uygun tatil yerleri, aile tatil kampları, en sakin tatil mekanları"

Dinamik açıklamlar, arama motorlarında blogunuzun yer alması için, en hızlı ve kolay yollardan biridir. Böylece açıklamalarda kullandığınız anahtar kelimeleri ziyaretçiler mutlaka kullanacaktır. Ve böylece trafiğinizi de artırmış olacaksınız. Belki hiçbir sonuç alamayabilirsiniz, ama olumlu sonuçlar elde edene kadar tekrar tekrar dinamik açıklama kullanmayı deneyin.

Eğer bu konu hakkında herhangi bir sorunuz varsa yorum siteminden bir yorum bırakarak bize sorabilirsiniz. Blogger / blogspot SEO ipuçları hakkında en son güncellemeleri almak için, aşağıda bulunan abone bülteni menüsünden e-posta adresinizle abone olarak bizi takip edebilirsiniz. Bu yazımızı arkadaşlarınızla paylaşarak sosyal medya etkileşimi oluşturabilirsiniz. Bizi takip ettiğiniz için teşekkürler.

Arama Etiketleri: Blog trafiğini artırma, SEO, Blogger SEO, Blogspot SEO, SEO ipuçları, Blog trafiğini artırma, Blog trafiğini artırma yöntemleri, Blog trafik artırma ipuçları, Blogger yeni SEO ipuçları, En etkili blog SEO ipuçları, Blog sitesi için SEO ipuçları, Blogspot yeni SEO ipuçları

Yorum Gönder