Blog ve Web Sitenize Trafik Almak İçin 5 Basit İpucu

23.6.17
Blog ve Web Sitenize Trafik Almak İçin 5 Basit İpucu

Blog ve Web Sitenize Trafik Almak İçin 5 Basit İpucu - Bir blog veya web sitesi sahibiyseniz internet hayatını yaşamalısınız, hedefli blog sitesi trafiğini almak blog sitenizin can damarıdır. Blog, insanları blog dünyanıza getirerek görüşlerinizi ve düşüncelerinizi istediğiniz sayıda konuyla paylaşmanın en etkili yoludur. İster işle ya da sosyal amaçlı (ya da her ikisi için) trafik üretimi, çevrimiçi başarının mükemmel bir kişisel motivasyonu ve kapısıdır.

Blog sitenizin hedeflerine nasıl ulaşmayı düşünüyorsunuz? Bazı deneyimler blogculara hiçbir yöntemin başarıyı garanti etmediğini gösterir (Özellikle bunu yeni başlayan arkadaşlar yaşamakta). Şimdi aşağıda listelenen beş (5) teknik, internet yolculuğunuz için iyi bir başlangıç noktası olabileceğini düşünüyoruz.

Blog ve Web Sitesine Daha Fazla Trafik Nasıl Getirilir?


Bir blog açarken ilk hedef para kazama olarak belirlenir.  Peki blog sitelerinden veya web sitelerinden para nasıl kazanılır? Öncelikle internet üzerinden para kazanmak için, blogunuzun iyi ziyaretçi trafiğine sahip olması gerekir. Blogdan para kazanmanın anahtarı trafik. Bu nedenle ilk hedefiniz trafik olmalı ve geniş bir ziyaretçi kitlesine hitap etmelisiniz.

1- Sosyal Medyada Etkin Olun

Çoğu blogcu, blog içeriğini paylaşmak için sosyal medya kullanıyor olsa da, diğer blogcular benzer içeriğinizle alakalı çeşitli topluluk gruplarına katılarak kitlenizi çekiyor olabilir. Blogunuzun itibarını arttırmak ve blog sitenize daha fazla trafik çekmek için siz de topluluk stratejisinden faydalanabilirsiniz.

Online topluluklardan yararlanmak ve blog sitenize daha fazla trafik çekmek için diğer bir yöntem de forum pazarlamacılığı. Bu daha çok satış ortaklığı yapan blogcular için harika bir yöntemdir.

Bknz: Blogger Sitesini Google Search Console Ekleme

2- Web Seminerleri

Web seminerleri, çevrimiçi girişimciler ve internet pazarlamacıları için genel olarak büyük bir fırsat haline geldi. Tele seminerin modern hali ve oluşturulması kolaydır.

Sanal dünyanın kapılarını hedeflerinize açık tutun, aç bir kitle elde etmek için sosyal medya pazarlamacılığı ile e-postaları takip edin. Bu, tüm blogcular için bir "kazanma-kazanma" senaryosudur. Web seminerlerine katılarak performansınızı izleyebilirsiniz. Siz ve uzman konuklarınız, katılımı ve site ziyaretlerini teşvik eden makale yazabilir veya bilgiler paylaşabilir.

Birçok web semineri pazarlama hizmetleri arşivleme hizmetleri sunar, böylece blog veya sitenize daha fazla trafik çekmek için aynı web semineri performanslarını tekrar tekrar kullanabilirsiniz.

3- Blog veya Web Sitenizi Hızlı ve Duyarlı Hale Getirin

Gittikçe artan kablosuz (mobil) dünyaya uyum sağlamanın en iyi yollarını öğrenin. Sadece masaüstünün kullanıldığı günler geride kaldı. Dizüstü, tablet ve akıllı telefon kullanımının büyümesi göz önüne alındığında, web sitenizin mobil duyarlı olduğundan ve işlevsel, erişilebilir ve mobil cihazlarda ekran görüntülerinin ziyaretçilerden önce sizi tatmin ettiğinden emin olun.

Bknz: Blogger Site ve Sayfa Yükleme Hızlandırma Geliştirmeleri

Ayrıca, blog ve web sitenizin hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlamak isteyeceksiniz. Hızlı yanıt oranı, kullanıcıları sitenizle etkileşimde bulunmaya ve ilgilenmeye teşvik edecektir. Optimize edilecek teknik yönler şunlardır: sayfa yapısı, resim dosyası uyumluluğu, üçüncü eklenti eklenti işlevleri.

Web sitenizi iyi bir host üzerinde barındırdığınızdan emin olun, bu web sitenizin yüklemesini de hızlandıracaktır.

Bknz: Blogger Alexa Rank Artırmak için Yapılması Gerekenler

4- Bilgi Toplamak ve Ağ Oluşturmak için Canlı Etkinliklere Katılın

Web sitenize trafik yönlendirmenin en iyi yollarından biri de etkinliklera katılan insanlarla tanışmaktır.

Katılımcılar için değerli olabilecek bir uzmanlık alanınız varsa, kendinizi bir konuşmacı yada sunum yapan olarak sunabilirsiniz. Bu, sizin özgüveninizi artırmanın yanında katılımcıların da güvenini kazanabilirsiniz. Geniş bir kitleye açılma ve değerinizi gösterme fırsatı yakalayacaksınız. Canlı etkinlikler, blog ve web sitenize kaliteli trafik çekmenizi sağlayacaktır. Bu kullanıcıları e-posta listenizde davet ederek ilişkilerinizi geliştirmeye devam etmek için harika bir fırsattır.

5- Video Oluşturma

Görsel bir toplumda yaşıyoruz, bu nedenle yeni blog ve web sitenize trafik çekmek için video kullanmanız gerektiğini de düşünün. YouTube gibi video platformları, blog ve web sitenize doğrudan tıklamaları teşvik etmek için gelişmiş teknikler (ör. Etiketler) sunar.

Blog ve web siteniz için talimat videolarına da önem verin. Blog ve web sitenizin açılış sayfası ve e-posta listesine kaydolma gibi hem bilgi verecek hem de teşvik edecek, ziyaretçilere ipuçları sunabilecek talimat videoları oluşturun.

Son Bilgiler

Kişisel bloglara veya web sitelerine daha fazla ziyaretçi çekmeyi çeşitli internet taktikleri kullanılarak başarabilirsiniz. Eğer ticari bir blog veya web siteniz varsa, bir sosyal medya pazarlama yöneticisi işe alarak görevlerinizi dış kaynak kullanımı ve temsil görevleri olarak vermeyi düşünebilirsiniz.

Bknz: Blogger Ziyaretçi Trafiğini Artırma

Metin yazarlığı ile trafik çekme yöntemi, özellikle yeni başlayanlar için geliştirilmesi gereken internet becerisidir. Blog ve web sitenizin sayfa görüntülenme saıyısını artırmak için şimdi başlayın.

Yorum Gönder