Web Sitelerinde Disqus Kaynaklı Otomatik Bağlantı Oluşturulmasının Kaldırılması

1.10.17
Web Sitelerinde Disqus Kaynaklı Otomatik Bağlantı Oluşturulmasının Kaldırılması

Blog yazılarında otomatik bağlantı oluşturma ile ilgili yaşanan problemin giderilmesini paylaşacağım. Blog yazılarınıza eklediğiniz bir bağlantı veya URL'nin otomatik olarak tıklanabilir bir bağlantıya dönüşüyor.

Bu sorunun nedeni, Disqus yorum formunun kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Disqus ayarlar kısmında yeni bir özellik olan otomatik bağlantı oluşturan "Affiliate links"den kaynaklanmaktadır. Bu özelliğin devre dışı bırakılması ile blog yazılarından oluşan otomatik bağlantılar devre dışı kalacaktır.

Disqus "Affiliate links" Devre Dışı Bırakma


Disqus.com sitesine giriş yaparak profilinizi açın. Profilinizin sağ üst köşesinde bulunan ayarlar simgesine ve ardından menüde bulunan Admin'e tıklayın.

Sol üst köşede (Disqus logo yanı) bulunan "Your Sites"e tıklayın ve otomatik bağlantı oluşturmayı devre dışı bırakmak istediğiniz siteyi seçin.

Moderate Comments'a tıklayın ve ardından sol tarafta bulunan ayarlar menüsünden Site configuration'na tıklayın.

Yine sol tarafta bulunan menüden Advanced'ye tıklayın. Açılan sayfada 2 seçenek karşınıza çıkacak Tracking ve Affiliate links, bu seçeneklerden Affiliate links işaretini kaldırın ve save butonuna basarak kaydedin.


Blog yayınlarınızı kontrol ettiğinizde yayınlarınıza eklediğiniz bağlantıların normale döndüğünü (tıklanabilir olmadığını) göreceksiniz.

Yorum Gönder