Google+'da Uygunsuz İçeriği Rapor Etme ve Engelleme

2.11.17
Google+'da Uygunsuz İçeriği Rapor Etme ve Engelleme

Google+'da uygun olmayan içerikleri filtreleme imkanı maalesef bulunmuyor. Bu nedenle, kullanıcılar tarafından uygunsuz içerik olarak kabul edilen içeriklerin bildirmesi gerekir.

Google+'da Uygunsuz İçerikler Nasıl Rapor Edilir ve Engellenir?


Google+'da spam içeren içerikler her zaman yer almakta ve hatta hangi içeriklerin spam içerdiği de bilinmiyor. Özellikle Google+'da uygunsuz içerik paylaşımı yapan birçok sorumsuz kullanıcı mevcut. Bu tür uygun olmayan içerikler Google+ ana sayfanızda sizi rahatsız ediyorsa, sizi rahatsız eden uygunsuz içeriklerin tümünü bildirip engelleyebilirsiniz.

Söz konusu içeriğin sağ üst köşesine farenizle hafifçe dokunun ve ardından yayın kutusunun hemen köşesinde görünen üç nokte simgesine tıklayın. Açılan pencereden Kötüye kullanımı bildir'i tıklayın. Neyle ilgili bildirimde bulunmak istediğinizi soran yeni bir pencere açılacak (spam, müstehcen... vb.), buradan içerikle ilgili bildirimde bulunmak istediğiniz nedeni belirtmelisiniz. Aşağıdaki videoyu izleyerek Google+ sayfanızdaki tüm uygunsuz içerikleri bildirebilirsiniz.


Fakat, yeniden uygunsuz içerik paylaşımında bulunan veya paylaşacağını düşündüğünüz profilleri tamamen engelleyebilirsiniz. Bunu yapmak için, uygunsuz içerik paylaşımında bulunan kullanıcının profiline tıklayın, ardından Hakkında butonunun yanında bulunan üç nokta simgesine tıklayın ve profili engelleyin.

Bu yazımızda Google+'da bulunan uygunsuz içeriklerin bildirilmesi ve engellenmesi ile ilgili bilgiler paylaştık. Eğer siz de Google+ sayfanızda bu tür içeriklere rastlıyorsanız bildirimde bulunmayı ihmal etmeyin.

Yorum Gönder