Blogger'a Domain Ekleyince Adsense Reklamları Görünmüyor

14.12.17
Adsense Site Doğrulama

Bu yazımızda Blogger blog sitesine domain yönlendirmesi yaptıktan sonra Adsense reklamlarının görünmeme sorunu ve çözümü ile ilgili bilgiler paylaşacağım.

Blogger blog sitesi kullanıcılarının domain yönlendirmesi ile ilgili yaşanan sorunlar için çözüm yolu aramakta. Blogger sitesine domain eklerken en çok karşılaşılan sorunların birincisi www yönlendirme sorunu ve bunu daha önceki yazılarımızda anlatmıştık, ikincisi Adsense reklamlarının görünmemesi sorunu, şimdi bu sorunu detaylı bir şekilde inceleyelim.

Bknz: Blogger Domain Ekleme ve Yönlendirme

Bknz: Blogger www Yönlendirme Sorunu

Blogger'a Domain Ekleme ve Adsense Reklamlarını Etkinleştirme


Yeni alınan bazı domain adresleri hemen aktif hale gelmediğinden ve domain doğrulama işlemi yapılmadığı için Adsense reklam alanları boş görünür. Bu nedenle, blog siteniz için almış olduğunuz domain adresinin blogunuza yönlendirme işlemini yaptıktan sonra Adsense reklamları görünmüyorsa, öncelikle yapmanız gereken yeni domain adresini Adsense hesabınız için doğrulamanız gerekir.

Adsense site doğrulama: Adsense panelinin sol tarafında bulunan menüden Ayarlar > Sitelerim > Genel Bakış sıralamasını takip ederek yeni domain adresini Adsense hesabınıza ekleyerek doğrulayabilirsiniz. Aşağıdaki videoda olduğu gibi sayfanın sağ üst köşesinde bulunan + butonuna tıklayın ve domain adresinizi başında http:// olmadan doğrudan ekleyin. Domain adresinizi ekledikten sonra aşağıdaki videoda olduğu gibi doğrulama işlemini tamamlayın.

Buraya kadar her şey tamam. Fakat Adsense reklamları hala görünmüyor. Evet, Adsense hesabınızdan yeni site adresinizi doğrulasanız bile reklamlar hemen görünmez. Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra blogunuz yeni adresine tamamen uyum sağlaması için Google blogunuzun bu sorununu otomatik olarak çözecek.

Domain adresinizi nereden alırsanız alın, buna benzer bir problem ile karşılaştığınızda Google ile iletişime geçmeniz önerilir. Blog kullanıcıları Google ile nasıl iletişime geçeceğini de bilemiyor. Yukarıdaki işlemi yaptığınızda yani yeni site adresini doğruladığınızda Google ile iletişime geçmiş oluyorsunuz. Bir süre Adsense reklamlarınız görünmeyecek, yapmanız gereken sabırla beklemek. Bekleme süresi bir hafta ile 10 gün arasında değişebilir, daha kısa da sürebilir. Yukarıdaki işlemleri yaptıktan sonra herhangi bir değişiklik yapmayın, blogspot olan blog adresinin yerine domain adresi tamamen tanımlandıktan sonra Adsense reklamlarınız görünecektir.

Yorum Gönder