Adsense Reklamları Görünmüyorsa Renkli Arka Planı Etkinleştirin

4.1.18
Adsense Reklam Birimi Arka Plan Rengi

Adsense reklam birimleri, reklam dengesi özelliğinden dolayı blog ve web sitelerinde bazen görüntülenmez, reklam birimi alanı boş olarak görüntülenir. Bunun nedeni, bazen blog içerikleri ile eşleşen reklam birimlerinin sağlanmamasından kaynaklanır.

Bknz: Blogger'a Domain Ekleyince Adsense Reklamları Görünmüyor

Reklam dengesi, özellikle küçük gelir sağlayan bloglarda görüntülenen reklam sayısını azaltmaya çalışır. Bu nedenle, bloglarda reklam alanlarının boş görüntülenme olasılığı çok yüksek.


Adsense hesabında bulunan Reklam dengesi'ni (Reklamlarım içerisinde yer alıyor) % 70 olarak uygularsanız, bazen reklam alanlarının boş göründüğünü fark edeceksiniz. Reklam alanlarının boş görünmesinden dolayı, blog görünümünü de kötü görünüyor. Adsense reklam alanlarının boş görünmemesi için, reklam birimlerinin renkli arka plan özelliğini etkinleştirmeniz gerekir.

Adsense Yardım: Sitenizdeki reklam dengesini optimize etme

Arka plan özelliğini etkinleştirdiğinizde, reklam alanında herhangi bir reklam gösterimi sunulmuyorsa, renkli bir arka plan görüntülenecektir.

Google Adsense Reklam Birimi Renkli Arka Plan Özelliği Nasıl Etkinleştirilir?


Blog sitenizde bulunan Adsense reklam birimi renkli arka plan özelliğini etkinleştirmek için, Adsense hesabınıza giriş yapın. Adsense panelinizin sol tarafında bulunan menüden Reklamlarım > Reklam birimlerine tıklayın. Reklam birimleri sayfasında bulunan reklam birimlerinin adına tıkladığınızda aşağıdaki resimde olduğu gibi düzenleme sayfası açılır. Burada, reklam birimine ait bir kaç özellik yer alıyor, "Hiç reklam yoksa" özelliğini resimde olduğu gibi ayarlayın ve kaydedin. Kaydetmeden önce reklam birimi arka plan renginizi blog renklerinize uyum sağlayacak şekilde ayarlayın.

Adsense Reklam Birimi Arka Plan Rengi Ayarlama

Reklam birimi arka plan özelliği birkaç dakika içerisinde aktif duruma gelecektir.

Yorum Gönder