Blogger Özel Ads.txt İçeriği Nasıl Etkinleştirilir?

9.2.18

Blogger ads.txt projesi, dijital reklam envanterin yetkili olarak tanımlanan satıcılar (AdSense gibi) üzerinden satılmasını sağlamaya yardımcı olan ve programlı reklamcılık ekosisteminde şeffaflığı artıran bir IAB projesidir. Yetkili Dijital Satıcılar'ın kısaltması olan ads.txt'nin görevi yayıncılar ve dağıtıcıların dijital envanterlerini satmaya yetkili oldukları şirketleri kamuya açıklamak için kullanabilecekleri basit, esnek ve güvenli bir yöntemdir.


Blogger için Ads.txt dosyası zaten vardı, fakat şimdi Ads.txt dosyasını istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz ve aşağıdaki gibi bir uyarı aldığınızda uyarıyı kaldırmak için de ads.txt dosyasını kullanmalısınız.
Kazançlarınız risk altında. Bir veya daha fazla ads.txt dosyası AdSense yayıncı kimliğinizi içermiyor. Gelirinizin ciddi şekilde etkilenmesinden kaçınmak için bu sorunu düzeltin.
Blogunuzun varolan ads.txt dosyasını görüntülemek için, aşağıdaki URL içerisine blogunuzun adını veya alan adını ekleyerek tarayıcınızın arama çubuğundan kontrol edebilirsiniz.

Ads.txt Dosyanızı Kontrol Edin
https://blog_adi.blogspot.com/ads.txt

Google AdSense gösterge panelinde Google, blogunuzda özel ads.txt içeriği etkinleştirme uyarısı verebilir.

Blogger Özel Ads.txt İçeriği Nasıl Etkinleştirilir ve Düzenlenir?


Blog sitenizde ads.txt içeriğini etkinleştirmek için Blogger hesabınızda oturum açın. Blogunuzun yönetim panelinin sol tarafında bulunan menüden Ayarlar > Arama tercihleri ve Kazanç Sağlama kısmında bulunan özel ads.txt'i düzenlemek için Düzenle tıklayın. Özel ads.txt içeriği etkinleştirme tercihini Evet olarak işaretleyin.

Blogger Özel Ads.txt Dosyası
google.com, pub-0000000000000000, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Yukarıdaki ads.txt dosyası içerisinde pub-0000000000000000 belirtilen yere AdSense yayıncı kimliğinizi ekleyin. Google yayıncı hesapları için TAG kimliği f08c47fec0942fa0 şeklindedir ve sabittir.

Ads.txt dosyası içerisine AdSense yayıncı kimliğinizi ekledikten sonra, dosyanızı yukarıda belirtilen blogunuzun özel ads.txt kutusu içerisine ekleyin ve değişiklikleri kaydedin.

Blogger Ads.txt Dosyası Ekleme Yardım Videosu

Birden fazla Blogger hesabınız varsa ve tüm hesaplarınızda kazanç sağladığınız bloglarınız varsa, ads.txt dosyasını mutlaka kullanmanız önerilir.

Bknz: Robots.txt Blog URL'si M=1 Mobil URL'de 404 Hata Kodu Veriyor

Bu yazımızda Blogger özel ads.txt dosyasını etkinleştirme ve düzenlemesi ile ilgili bilgiler paylaştık. Yazımız ile ilgili soru ve görüşlerinizi bize iletmek için yorum formlarını kullanabilirsiniz.
  1. bunu yapmazsak adsense etkinleştirilmez mi ben ocak ayından beri bekliyorum, adsense ekranında "sizi hazır duruma getirmek için çalışıyoruz" yazıyo halen cevap yok

    YanıtlaSil