Blogger Sabit Sayfaları İçin AMP İletişim Widget Eklentisi

14.4.18
Blogger AMP Eklentileri

Blog ziyaretçileri ile iletişimi kolaylaştırmak için Blogger tarafından sağlanan bir iletişim formu Widget'ı var. Ziyaretçiler tarafından iletişim Widget'ı aracılığıyla gönderilen mesajlar otomatik olarak blog yöneticisinin gelen kutusuna düşer. Bu işlem Blogger iletişim formunun komut dosyası ile gerçekleşmekte. Fakat, AMP HTML tarafından harici komut dosyaları kabul edilmediği için Blogger iletişim formu engelleniyor.


AMP HTML blog sitelerinde Blogger iletişim formu Widget'ını kullanmak için farklı bir yöntem uygulanmakta ve Blogger iletişim formunu AMP HTML blog sitelerinin sabit sayfalarında kullanılmasını sağlamakta. AMP HTML blog sitelerinde kullanılması için, daha önceki yazımızda arşiv sayfası için uygulamış olduğumuz amp-iframe etiketinden faydalanarak sabit sayfalar için kullanılabilir iletişim formu Widget'ı oluşturacağız.

Blogger Sabit Sayfaları İçin AMP HTML Site Haritası

Sayfanın alt kısmında bulunan ön izleme butona tıklayarak AMP HTML blog sitesi için hazırlanmış olan iletişim formunu kontrol edebilirsiniz.

AMP HTML Blog Sitesi İçin Blogger İletişim Widget'ı Nasıl Oluşturulur?


AMP blog sitenizin sabit sayfasına Blogger iletişim formu eklemek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edin.

Birinci adım: AMP HTML blog için amp-iframe'de gösterilmesini istediğimiz Blogger iletişim formu için, özel olarak yeni bir blog oluşturmanız gerekiyor. Bu oluşturacağınız blog sadece iletişim formunun yer alacağı bir özel bir şablonu barındıracaktır.

İletişim formunu oluşturmak için yeni bir blog açılmasının nedeni, Blogger bloglerındaki iletişim formunun yine Blogger üzerinde olması gerektiğinden dolayıdır. Çünkü bu kodları AMP HTML bloglarının şablon kodları arasında barındırılması şuan için mümkün değil.

Başka bir blog kullanılıyormuş gibi olsa da, ziyaretçiler tarafından gönderilen iletişim mesajları blog yöneticisinin gelen kutusuna düşecektir. Önemli olan da zaten bu.

Blogger hesabınızda yeni bir blog oluşturun ve HTTPS'yi etkinleştirin. Oluşturduğunuz blogun tema sayfasında mobil temayı devre dışı bırakın, ardından HTML'i Düzenle'ye tıklayın ve şablon editör sayfasını açın. Aşağıdaki butona tıklayarak AMP HTML özel iletişim formu Widget'ı olan temayı indirin. İndirmiş olduğunuz temayı bloga yükleyin ve kaydedin.

İndir

Gördüğünüz gibi blogda sadece iletişim formu yer almakta.

İkinci adım: İletişim formu eklemek  istediğiniz blogunuzun yönetim panelinden Sayfalar bölümüne gidin ve blogunuz için yeni bir sayfa veya varolan iletişim sayfasını açın. Aşağıdaki kodu sabit sayfanızın HTML bölümüne (moduna) ekleyin.

AMP HTML
<amp-iframe title="Contact"
 src="https://ampiletisim.blogspot.com/"
 height="400"
 layout="fixed-height"
 frameborder="0"
 sandbox="allow-forms allow-scripts allow-same-origin allow-modals allow-popups">
<amp-img src="data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAAIAAALQAQMAAACAETNqAAAABlBMVEX////g4OACVBJKAAAAGklEQVQ4y2M4wMQwZMFQdvsoGAWjYDTPEwAAsbQCR7gQ8g0AAAAASUVORK5CYII="
 layout="fixed-height"
 height="400"
 width="auto"
 placeholder>
</amp-img>
</amp-iframe>

Kod içerisinde belirtilen URL yerine yeni açmış olduğunuz blogun URL'sini ekleyin ve sayfayı kaydedin. İletişim sayfanız hazır durumda artık ziyaretçileriniz ile daha kolay iletişim kurabilirsiniz.

Ön İzleme

İletişim Widget'ı için oluşturulmuş olan tema içerisinde gizlenmiş, şifrelenmiş veya herhangi bir siteye ait bağlantı yer almamaktadır. Bu nedenle hiç bir şüpheniz olmadan rahatça kullanabilirsiniz.

Yorum Gönder