Blogger Sayfalar Widget'ı ile Sabit Sayfaları Otomatik Numaralandırma

3.4.18
Blogger Sabit Sayfalar Bağantı Çubuğu

Bir blogun sayfaları arasında gezinmek için, genellikle yayınların üzerinde veya altında görüntülenen bir navigasyon kullanılır. Ancak, Blogger'ın bağımsız bir sayfasını yani sabit sayfasını görüntülediğinizde bir navigasyon veya bir sonraki sayfayı görüntülemek için bir bağlantı mevcut değil. Bu nedenle, sabit sayfalara erişmek için öncelikle Sayfalar Widget'ını eklemek gerekir ve yatay veya dikey olarak bir menü oluşturarak görüntülemek istediğiniz sayfaları seçmeniz gerekiryor. Bazen, yayınlanan sayfaların tümünün görüntülenmesi ise çok zor oluyor.


Aşağıdaki Widget ile ziyaretçilerin sayfadan sayfaya gezinmesine olanak tanıyan, sabit sayfalarda bir gezinme çubuğu veya bir navigasyon oluşturmamızı sağlayan bir Widget tasarımıdır.

Bu Widget, sınırsız sayıda sayfayı desteklediği için yayınlanan tüm sayfaları otomatik olarak numaralandırır.

Ziyaretçiler Sayfalar Widget'ı bağlantısına tıkladığında, listenin ilk sırasında bulunan sayfa gider. Bu bağımsız sayfada, Sayfalar Widget'ının oluşturmuş olduğu bir dizi bağlantı içeren bir gezinme çubuğu görüntülenir. Sayfa gezinme çubuğunda görüntülenen bağlantılar;

  • Numaralandırılmış sayfa bağlantılarının kısmi listesi (Widget'da belirtilen miktarda),
  • İlk sayfa bağlantısı,
  • Son sayfa bağlantısı,
  • Bir sonraki sayfa bağlantısı (varsa),
  • Bir önceki sayfa bağlantısı (varsa),

Bu Widget tasarımı yayınımızda CSS kodlarını paylaşmıyoruz, Sayfalar Widget tasarımına CSS kodu ekleyerek istediğiniz gibi yeniden tasarlayabilirsiniz.

Blogger Sabit Sayfalar Gezinme Navigasyonu Widget'ı Nasıl Kurulur?

Blog sitenizde bulunan bağımsız yani sabit sayfalara Widget navigasyonu eklemek için aşağıdaki adımları takip edin.

Birinci adım: Aşağıdaki bağlantıya tıklayın ve Widget dosyasını indirin.


İkinci adım: Blogunuzun şablon editör sayfasını açın ve CTRL+F yardımıyla aşağıdaki koda benzer id='Blog1' bulun.

HTML
<b:widget id='Blog1' locked='true' title='Blog Kayıtları' type='Blog' version='1'>
<b:includable id='main' var='top'/>
<b:includable id='backlinkDeleteIcon' var='backlink'/>
.......
.......
.......
<b:includable id='threaded_comment_js' var='post'/>
<b:includable id='threaded_comments' var='post'>
</b:widget>

Üçüncü adım: İndirmiş olduğunuz dosya içerisinde bulunan Widget kodunda hiç bir değişiklik yapmadan, yukarıda bulmuş olduğunuz id='Blog1''in kapanış etiketi olan (yukarıdaki HTML kod içerisinde işaretli) </b:widget> etiketinden hemen bir satır sonra ekleyin ve şablonu kaydedin.

Widget'ı ekledikten sonra, blogunuzun kumanda panelinden Yerleşim sayfasına gelerek blogunuzda bulunan sayfaları Widget'a ekleyin.

Bknz: Blogger Sınırsız Sayfa Numaralandırma Navigasyonu

Blogger sabit sayfalar navigasyonu ile blogunuzda bulunan tüm sayfalar arasında gezinmeyi kolaylaştırmaya çalıştık. Bu Widget tasarımı, harici bir Javascript kodu içermemesi de son derece önemli bir husus. Ve blogunuzda bulunan tüm sayfaların yani sabit sayfaların bağlantıları arama motorları tarafından hiçbir sorun teşkil etmeden indekslenecektir. Bu da SEO açısından blogunuz için artı puandır. Bu yayınımız ile ilgili görüş ve sorularınız için yorum bırakabilirsiniz. Bir sonraki yazımızda blog siteleri için fayda sağlayacak bir Widget navigasyonu tasarımını daha sizlerle paylaşacağım.